Vihreiden puoluepäivä 12.7 klo 11.45-13, Purje-lava

Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistön linjapuhe ei tuonut esiin yllätyksiä Vihreän liiton tavotteista, niin paljon hän on ollut esillä. Aluksi Ville hehkutti Poria todeten kaupungin olevan monella tapaa suomalaisen sinnikkyyden mittari. Pori on palanut kymmenisen kertaa ja aina se on rakennettu ylös tuhkasta.

Nykyhallitus sai ruoskaa jatkuvista leikkauksista; leikkaamalla koulutuksesta ei seuraa mitään hyvää. Ammatillista toisen asteen koulutusta karsitaan uudistamisen nimissä, ammattikouluista vähennetään kymmenen prosenttia. Nuorten koulutustarjonta peruskoulun jälkeen supistuu. Varsinkin maaseudun ja lähiöiden poikien kohdalla koulutus voi jäädä peruskouluun.Vihreät eivät halua lasten luokkayhteiskuntaa..

Lasten ja perheiden kohdalla päivähoitomaksujen korotukset vähentävät naisten osallistumista työelämään. On järkevämpää ylipäätään, että pienten lasten molemmat vanhemmat tekevät lyhennettyä työaikaa kuin että toinen(useimmiten äiti) on vuosia kotona pois työelämästä.

Ei ole uutta se, että Vihrät haluavat edistää ja helpottaa  pienyrittäjien mahdollisuuksia työllistää.

Sotesta Niinistö totesi:"kuunnelkaa asiantuntijoita, jos ette oppositiota!" Mainittakoon, että professori Heikki Hiilamo on eräs asiasta kirjankin kirjoittanut asiantuntija.

Kansanedustajien hattugrillissä häärivät juontajina johtajat Rosa Meriläinen ja Saara Särmä. Kenellekään ei taida olla yllätys, että luonnostaan vihreät miehet ovat feministejä.

Vihreät on suosituin puolue naisten keskuudessa. Enää ei ole outoa kuulua vihreisiin millään paikkakunnalla. Itse olen huomannut, että enää ei minuakaan kutsuta "viherpiipertäjäksi" ja hyvä niin.