Osataanko Suomessa johtaa? 14.7 klo 11.45-13, BEPOP-lava

Suomen Partolaisten järjestämässä tilaisuudessa oli paneelissa Porin Ässien päävalmentaja Jyrki Aho, ministeri Anne Berner, valtakunnansovittelija Minna Helle, tj.Pia Henrietta Kekäläinen, tj.Timo Ritakallio ja kansanedustaja Antero Vartia.

Juontajat olivat kysyneet henkilöiden alaisilta heidän ominaisuuksistaan johtajina; Berneriä oli kuvattu vastuulliseksi ja päämäärätietoiseksi, Ahoa "hyväksi jätkäksi" ja vaativaksi, Hellettä luotettavaksi. Muidenkin määritteet olivat myönteisiä. Berner sanoi työelämänsä alusta asti pitäneensä mottona"julkisesti kehutaan, kahden kesken moititaan". Ahon mielestä johtajan pitää tuntea itsensä, hyvä johtajuus luo tyytyväiset työntekijät, henkilöstö on voimavara ja kaikkia pitää huomioida.

Ritakallio korosti sitä, että johtajan pitää huolehtia kehittymisestään ja työpaikalla on oltava yhteiset pelisäännöt. Ilmarisen toimitusjohtajana hän toi esiin, että johtoryhmässä on saman verran naisia ja miehiä ja se on tärkeätä. Johtaja johtaa esimerkillään.

Helle on myös ensimmäinen nainen valtakunnansovittelijana ja hänellä on pitkä vaativa ura takanaan järjestöissä. Hän korosti johtamisen kautta saavutettavan lisää tuottavuutta ja näin "Suomi nousuun"! Tästä on puhuttu aieminkin.

Vartia haluaa uudenlaista dynaamista otetta johtajuuteenkin kuten työpaikkaansa eduskuntaan, joka toimii vanhakantaisesti. Vartiahan on yrittäjä, joka on juuri avannut sauna-ja ravintolakompleksi Löylyn Helsinkiin yhdessä toisen yrittäjän kanssa.

Keskustelutilaisuus oli itselleni jo etukäteen kiinnostava, vaikka toiminkin alaisena. Tilaisuudessa korostettiin työyhteisön moninaisuutta, monipuolisuutta ja esiin nousi myös itse kunkin ennakkoluulot ja oletukset, jotka Minna Helle otti esille. Hyvästä työntekijästä ei välttämättä ole johtajaksi. Partiossa oppii luonnostaan johtamista eli siitä vaan lapset ja aikuisetkin partioon! Työpaikka tarvitsee eri-ikäisiä ihmisiä ja johtamisessa mentorointia tarvitaan.

Meitä kuulijoita oli runsaasti, juontajat toimivat selkeästi mutta tunti olisi riittänyt. Ote herpaantui ja aiheestakin rönsyiltiin.Eihän tämäkään vienyt viisastenkivelle, mutta aihe on erittäin tärkeä. Hierarkinen johtaminen on tullut tiensä päähän.