Mitä jäi käteen?

Ainakin ilmapalloja, karamelleja, rannekkeita, rintamerkkejä, esitteitä jne. Eli kiersimme perheen kanssa eilen perjantaina Kansalaistorin oikein perusteellisesti. Mukaviahan tällaiset messutapahtumat ovat, mutta niin paljon oli tutkittavaa, että meinasi lasten kanssa väsymys yllättää kesken. Liikkeellä oli todella paljon porukkaa, ja jokunen polkupyörä ja koiranulkoiluttaja sai aikaan keskustelua, kannattaako väentungokseen tulla sellaisella kokoonpanolla..

Järjestöjä oli paikalla niin paljon, että ihan kaikkeen kiinnostavaan tutustumiseen ei jäänyt aikaa ja energiaa. Tutuksi tuli mm. tullikoira Taisto, Suomen kansallispuistot tuli laitettua kartalle, esikoinen puuhasi partiolaisten teltassa, tuoksuttelin "saksankielisiä" hajuja, muutamaan arvontaan tuli osallistuttua ja tosiaan kotiin viemisiä oli kassi täynnä tavaraa ja useampikin ilmapallo. Ilmapalloista todettakoon, että lapset niitä mielellään ottavat, mutta läheskään kaikki eivät koskaan selviä kotiin asti vaan joko hajoavat ennen sitä tai lähtevät taivaan tuuliin. Ja seuraavana aamuna ne ovat joka tapauksessa tyhjentyneet huomattavasti ja laskeutuneet katosta lattianrajaan. Voisikohan tähän panostaa enemmän?

Toisaalta kovin avokätisesti varsinkin lapsille jaetaan kaikenlaista tavaraa. Osa ihan käyttökelpoistakin, osa tosin ei. Itse vastuullisena kuluttajana yritän olla tavaran hamstraamisen suhteen hieman valikoiva. Tarjoilua Kansalaistorilla oli myös jos jonkinlaista ja mikä tärkeintä, sain hyvää tietoa mm. tullin haaviin jääneistä leluista, Planin kummitoiminnasta, lähestyvistä seurakuntavaaleista sekä valmistuvasta Lasten- ja naistentalosta. Osa mukaan saaduista esitteistä ja lehdistä on vielä tutustumatta. Tässäkin yritän katsoa, etten turhaan kanna kotiin papereita, jotka menevät suoraan paperinkeräykseen.

Ehkä Kansalaistorille olisi pitänyt suunnata useampana päivänä, jotta olisi ehtinyt kunnolla tutustua kaikkeen. Se ei kuitenkaan onnistunut, sen verran vilkas viikko on ollut. Monta mielenkiintoista keskusteluakin jäi Suomi Areenalla kuulematta, enkä ole kovin innostunut netissäkään kovin paljon aikaani viettämään, vaikka siellä keskustelu jatkuukin. Pienten lasten äitinä, ja muutenkin, panostan enemmän elämään netin ulkopuolella. Mutta kaiken kaikkiaan, ihanaa että meillä on Porissa tällainen tapahtuma ja vielä verkon ulkopuolella. Ensi kesänä jatketaan!