Joko se ny meni?

SuomiAreena tuli yhtä nopeasti kuin menikin. Viikon aikana tapahtumia oli taas niin paljon, että jälleen en ehtinyt joka paikkaan, mihin etukäteen kuvittelin ehtiväni. Varsinkin lasten kanssa useimmat asiat tapahtuvat kuin hidastetussa filmissä ja äidistä tulee tietyllä tavalla osatyökykyinen. Mutta ei se mitään, lapset osaavatkin nauttia matkalla olosta eivätkä pelkästään perille pääsystä. SuomiAreena tilaisuuksia valitessa kiinnitin huomiota siihen, ettei pelkän otsikon perusteella aina oikein tiedä, mistä paikalla puhutaan. Suunnittelinkin jo ensi kesän huomiointia, josko valitsisin sillä kertaa sellaiset tilaisuudet, joiden teemoista tiedän kaikista vähiten tai toisaalta puhujat, joista en tiedä mitään. Tutut, itseä koskettavat teemat kyllä kiinnostavat ja niistä on omia mielipiteitä, mutta toisaalta ehkä tilaisuudet eivät anna mitään uutta. Ja toisaalta, samasta teemasta keskustellaan viikon aikana useampana ajankohtana.

Mutta ruuhkaviikko on takana ja Porinkin kaduilla mahtuu taas kulkemaan. On se hyvä ettei kotikaupungissa ole jatkuvasti niin hidasta tuo keskustassa liikkuminen ja niin paljon ihmisiä. Ihmismassaa vyöryi myös MTV-lavan edustalla, kun MTV jakoi ilmaisia ämpäreitä. Jos kyseessä olisi ollut lapsijoukko, heidät olisi oitis komennettu suoriin jonoihin odottamaan vuoroaan (ehkä he olisivat ilman komennustakin osanneet niin järjestäytyä), mutta koska ämpäriä vailla olivat aikuiset, kaikkien oli pakko rynniä eteenpäin kuin koko maailmasta olisivat ämpärit loppumassa.

Nyt on hyvä hiljentyä hetkeksi ja lähteä vaikka marjametsään rauhoittumaan. Mustikkaa porilaiset löytyy ihan lähimetsistä ilmaiseksi ja kaikille riittää, jonottaakaan ei tarvitse. Kiitos taas SuomiAreenasta ja toivotaan keskustelujen siivittäneen joitain asioita eteenpäin esimerkiksi asenteiden tasolla.