Metsien Biotalous tuo pelastuksen Suomelle?

Eetun aukiolla tänään ei oikein selvinnyt pelastaako metsien biotalous Suomen vai ei, maailma kylläkin tuntuu pelastuvan jos se Suomesta riippuu. Suomen talouden pelastamiseen ei jurikaan otettu kantaa, eikä tainnut tulla selväksi sekään, mitä se metsien biotalous itse asiassa on.

Fossiilisten polttoaineiden käytön luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja lopettaisi kerralla poistamalla niiden massiiviset tuet. Hänen mukaansa käyttö Suomessa loppuisi heti, jos 1,5 miljardin vero- ja muut tuet poistuisivat. Tällaisten väitteiden perusteeksi olisi joskus hyvä kertoa myös miten ja millä perusteilla luvut on laskettu. Kuluttajana haluaisi tietää mitä nämä verohelpotukset ovat, ainakin jokaisen hallituksen ohjelmaan kuuluu polttonesteiden veron korotukset ei veronhelpotukset. Ainoat polttonesteiden verohelpotukset jotka tulevat mieleen ovat mahdollisesti maataloudelle ja ammattiliikenteelle myönnetyt verohelpotukset. Vaihtoehtoja ei ole, joten on kohtuullista helpottaa näiden ryhmien asemaa ankarasti verotetun polttoaineen maassa. Kyse on siis maaalous- ja kuljetustuista. Mitähän ne muut tuet ovat? Sinällään erittäin hyvä, että pyrkimystä pois fossiilisista on, mutta argumenttien tulee olla pitäviä ja linjassa totuuden kanssa.

ST1 edustaja otti esille erittäin tärkeän asian sanomalla, että onneksi heillä on pohjalla fossiilisten liiketoiminta, joka antaa taloudellisen perustan muiden vaihtoehtojen kehittämiseen. Ilman tätä heidän hommansa oli tyhjän puhumista ja turhaa huitomista. Myös monet muut öljy-yhtiöt panostavat vaihtoehtoisten energiamuotjen kehittämiseen, muun muassa brittiyhtiö BP aloitti vuonna 2000 aurinkovoiman kehittämisen ja PR -temppuna esitti uuden tulkinnan logostaa, "Beyond Petroleum", öljyn tuolla puolen. 

Valitettavast ministeri Tiilikainen ilmestui lavalle 5 minuuttia ennen ajan päättymistä ja hänelle myönnettiin 7 minuutin jatkoaika. Se kului mukavasti vuotisista kestävistä hakkuukuutiomääristä ja vuosikasvusta kinasteltaessa.