Puolueet ahtaalla

Suomiareenan kansalaistori on täynnä vilinää ja vilskettä, missä ovat puolueet?

puolueet on tänä vuonna ajettu kirjaimellisesti nurkkaan. Kahdeksan puoluetta, yksi teltta. Ei toimi. Vaikka sovussa ollaankin toimittu, ei tämänvuotinen puolueiden sijoitus ole mennyt nappiin. Syrjässä, mopoparkin ympäröimänä puolueet yrittävät saada ääntänsä kuuluviin. Todella monia kiinnostaisi tulla juttelemaan ja arvostelemaankin puolueiden edustajia teltalle. Vaan kun ei löydä! Puolueteltta on syrjässä, jäätelöbaarin takana, ei kenenkään kulkureitin varrella. Suomiareena möi ahneuttaan käviksen ja torialueen paikat kovalla rahalla, tietäen, että kyllä ne puolueet mukaan tulevat, vaikka syrjempäänkin nurkkaan. 

Ei ole kenenkään etu, että puolueteltta syrjäytettiin kansalaistorin vihon viimeisimpään nurkkaan. Ihmiset haluavat suomiareenan aikoihin keskustella politiikasta ja yhteiskunnan tärkeistä asioista. Nyt parhaat paikat ovat ostaneet mitkälie mäkihyppysimulaattorit ja ammattijärjestöt. 

Käymieni keskustelujen perusteella uskallan väittää, että puolueet eivät ole ensivuonna mukana kansalaistorilla, jos tilanne ei tästä muutu.