Naali napsautti

Odotin kuumempia löylyjä, kun Satakunnan kansanedustajat istuivat lauteille. Alkulämpöä yritti nostaa Jari Myllykoski istumalla mahdollisimman kauas muista, ettei "hallitusohjelma tarttuisi" kuten hän asian ilmaisi.
Termostaatti jäi kuitenkin kovin lämpimän puolelle, niin sykähdyttävän yksimielisiä oltiin lähes kaikesta. Suurimmat erot löytyivät demarileirin sisältä, kun kättennostoäänestyksessä äänestettiin grexitistä, eli Kreikan erosta eurosta. Kiuru oli erottamassa Kreikkaa eurosta, kun toinen demariedustaja Salonen pitäisi kiinni uppoavan laivan laidasta tappiin asti. Omien sanojensa mukaan ydinvoimalan varjossa kasvanut kansanedustaja ei ilmeisesti ole liikaa säteilyä saanut, koska polla ei säteile sen vertaa, että antaisi jo mennä.
Hieman taisi lämpö nousta Kiurulla ja Laitinen-Pesolalla, kun huomasivat ajaneensa autollaan suoraan naalin suuhun. Huomioitsijanakin tunnettu vihreiden kaupunginvaltuutettu yllätti kaikki saapumalla naaliksi pukeutuneena esittämään kysymyksen henkilökohtaisista ekotekosista. Muutamaa minuuttia aiemmin Krista ja Jaana kun olivat tunnustaneet ajaneensa autolla paikalle. Toinen ihan joen toiselta puolelta, toinen huiman neljän korttelin matkan, johon oli kulunut kuulemma vartin verran aikaa. Ehkä poskien punoitus johtui kuitenkin auringon paisteesta?
Niin laimeaksi jäi löylyt, että on pakko keksiä kirjoitettavaa vaikka laudepaikoista. Ainoat oman puolueen parin kanssa vierekkäin istuneet olivat Perussuomalaiset edustajamme, tosin hekin viereisillä penkeillä.
Pientä symboliikkaa saattaa löytyä, jos tutkailee lauteiden nimiä. YSTÄVYYS-lauteilla istuivat Jaana Laitinen-Pesola ja Kristiina Salonen. ROHKEUS-penkkiä kuluttivat Timo Kalli, Krista Kiuru sekä Laura Huhtasaari. ONNI-nimisellä penkillä taas Ari Jalonen, pahasti myöhässä tullut Kauko Juhantalo ja Jari Myllykoski.
Toisaalta on hyvä, että maakuntamme edustajat ovat sovussa, ehkä niin saadaan jotain hyvää tännekin. Politiikkahan ei ole sanelemista, vaan yhteispeliä.