Muumitaloa ei lukita yöksi.

Otsikon mukaan, muumitalossa on kaikki hyvin ja turvallisesti. Li Andersson kertoi Kukkahattuja ja koppalakkeja-keskustelussa samaistuvansa Pikku Myyhyn. Helppo uskoa, sitä en usko kuitenkaan, että kaikki muumit olisivat tallella Lin laaksossa.
Andersson mainitsi eriarvoistumisen olevan merkittävä turvallisuusuhka Suomelle. Siitä olen samaa mieltä. Hetken Li jaksoi puhua nykyisen hallituksen tekemistä leikkauksista nimenomaan pienituloisiin kohdistuen, unohtaen kuitenkin, että vasemmisto leikkasi lapsilisiä viime hallituskaudella. Viime hallituskaudella vasemmisto teki muitakin leikkauksia, jotka nimenomaan ajavat eriarvoisuuden lisääntymiseen Suomessa. Samaten Eero Heinäluoma sanoi, että hallitus leikkaa pienituloisilta edelleen. Aivan, edelleen, kukahan oli viime hallituksessa?
Keskustelussa peräänkuulutettiin eriarvoisuuden vähentämistä, mutta loppua kohti kävi hyvin selväksi, että vasemmistopuolueet haluavat sitä kaventaa, mutta muualla Euroopassa, ei Suomessa.
Puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi useaan otteeseen sen, mitä itsekin ajattelen. Suomen puolustus ja Suomen eriarvoisuuden kaventaminen on Suomen tehtävä. Ei kukaan meitä näissä auta. Laitetaan omat asiat kuntoon, mietitään sitten muita.
Keneltäkään keskustelijoista ei tullut muita ajatuksia suomalaisten eriarvoisuuden tai suomalaisten turvallisuuden parantamiseksi, kuin ajatus talkkareista. Kouluihin ja kyliin. Jotenkin kuullostaa tutulta, en muista minkä puolueen vaaliohjelmassa se oli 2012 kuntavaaleissa, mutta hieno ajatus, kannatan!
Venäjästä Niinistö totesi, että uhkaan tarvitaan kyky ja tahto. Kykyä varmasti löytyy, muttei minkäänlaista poliittista tahtoa, eli uhkana ei ole enää Venäjä, Venäjä, eikä Venäjä.
Katse omiin, puolustus kuntoon.