Kiukkuinen tipu lauteilla

Epäilen, että puuvillan lauteilla ilmanvaihto ei toiminut niinkuin saunassa pitäisi. Aivan selvästi toisessa päässä lauteita oli piukempi ilma. Sattumalta siihen päähän joutui istahtamaan viimeisenä paikalle linkuttanut Krista Kiuru. Kuten kuvasta tarkkasilmäinen voi havaita, oppositiopoliitikko on valjastanut kiukkuisuutensa kyynärsauvoja myöden liimaamalla sauvoihin punaisen, vihaisen linnun.

Lauteilla oli siis satakunnan kansanedustajat Kristiina Salosta lukuunottamatta. Löylynheittoa harjoiteltiin keskustelemalla gallupeista, jotka niissä menestyvien mielestä ovat oikeassa ja luonnollisesti romahtajien mielestä ne ovat vain gallupeita. Kokoomuksesta tosin myönnettiin Laitinen-Pesolan suulla, että myönteinen gallupkehitys johtuu osittain puoluekokousten saamasta medianäkyvyydestä. Rehellistä puhetta.

Satakuntalaisista kansanedustajista eu-erosta pitäisi järjestää kansanäänestys pelkästään perussuomalaisten Ari Jalosen ja Laura Huhtasaaren mielestä. Yleisö sai osallistua samaan käsiäänestykseen ja noin 30% olisivat kansanäänestyksen kannalla. Juontaja tulkitsi tämän selkeäksi tappioksi eu-kriittisille. Itse tulkitsin asian niin, että perussuomalaisia kannattaa yleisöstä 30%, eli tämä gallup kertoo aivan toista, kuin ylen tilaamat puhelingallupit.

Keskustelun aikana kävi selväksi, että SDP on tällä hetkellä ainoastaan hakemassa kannatuslukujen kasvua, ei edistämässä maakunnan tai maamme etua. Vasemmiston oppositioedustaja sentään ainakin puheidensa mukaan yrittää auttaa hallitusta tekemään viisaita päätöksiä, eikä ole ampumassa kaikkea alas harkitsemattomasti. Niin kuumana kävi pääoppositiopuolueen edustaja, että erotuomari joutui puhaltamaan pilliin kahdeksan kertaa muiden saadessa kahdesta kolmeen piippausta. Kuten Juhantalokin totesi, kyllä nyt lipsuu Kiurun suksi pahasti. Johtuiko lipsuminen väärästä sauvavalinnasta vai mistä, niin toivon näkemäni olleen lähinnä showta ja aikaista vaalikamppailua, ja kulisseissa yhteispelin toimivan. Satakunnasta ei ole kuin kahdeksan kansanedustajaa, joten yhteen hiileen pitää puhkua ja apuja pitää hakea maakunnan ulkopuoleltakin. 

Maakuntavaaleista puhuttaessa Kiuru ilmoitti, ettei ole lähdössä ehdokkaaksi. Uskoo ken tahtoo.