Karaokea ja politiikkaa

Pub Winston, Pori. Legendaarinen pubikansan olohuone oli täynnä, kun eduskunnan karaokekerho sekä Porin karaokekarhut aloittivat jo perinteeksi muodostuneen lauluiltansa.illan aloitti kansanedustaja Tuula Peltonen komealla esityksellään Kun minuun kosketat. Tuulahan on ansioitunut myös laulumarkkinoilla Seinäjoella, yltäen takavuosina tangoprinsessaksi asti, ei ihme että sai kunnon aplodit.
Poliittista väriä tuli seuraavassa kappaleessa, kun vasemmistoliiton Myllykoski kajautti laulun vihreistä niityistä. Liekö loikkaus suunnitelmissa?
Illan komeimmasta esityksestä vastasi Perussuomalaisten Juho Eerola, joka ennakkoon pelotteli venyttävänsä nautintoa maksimaaliseksi laulamalla Juicen biisin Bluesia Pieksämäen asemalla. Tämä 16,20 minuuttia kestävä ralli jäi kuitenkin kuulematta ja saimme kuulla paikallista musiikkia. Juho vetäisi komeasti Yön Joutsenlaulun, eikä esitys jäänyt lauluksi, vaan sieltä tuli kaupanpäälle kyykkyviulu Lampeniuksen tyyliin!
Poliittinen teema jatkui kun kansanedustaja Ari Jalonen otti osaa alkoholipolitiikkaan laulamalla Rentun ruususta. Ari turhaan plaraili laululistaa löytääkseen Tulta päin- biisin. Sehän olisi brankkarille osunut hyvin. Ruusut menivät kuitenkin niin mallikkaasti, että yleisökin kommentoi saaneensa henkisiä orgasmeja Arin esityksen aikana!
Surkuhupaisin tapaus nähtiin muualla kuin esiintymislavalla, kun Satakunnan Saulin esityksen aikana tanssilattialle pelmahti ex-kansanedustaja vaimoineen pyörimään. Havaittuaan median paikallaolon ja innokkuuden kuvata esiintyjiä, halusi paikallispoliitikkokin kuviin. Pyöriteltyään vaimoaan epätoivoisesti kuvaajien edessä sai Antti Vuolanne kuitenkin todeta aikansa olleen ja menneen, ei kuvan kuvaa. Enkä ihmettele.
Bonussektori osui seuraavan esiintyjän kohdalla, nimittäin lavalle saatiin houkuteltua Grönin Eikka!
Eikka vetäisi komeasti Angeliquen ja sai ansaitsemansa aplodit. Siitä innostuneena jatkoi vielä toisen, kauniista naisista kertovan kaikkien tunteman kappaleen. Mahtoiko saada palkkaa minikeikasta Eikka?
Edustajien jälkeen sai vielä vuoron edustajien avustajat, joista mainittakoon Jari Koskela, joka ennakko-odotuksista huolimatta ei vetäissyt suvivirttä kaikkine säkeistöineen, vaan keinutteli yleisön tanssimaan keinukutsullaan. Tosin Lontoon murteella, jonka sanoja ei ruudulla ollut, eli ennenkin on kappaletta keinuteltu.
Hauska ilta.