TERVE!

Mielenkiintoinen viikko on takana. Porissa piisasi ohjelmaa, ihmisiä ja musiikkia yllin kyllin.
Kiitos yhteistyöstä Satakunnan Kansan kanssa. Nyt on aikaa lukea toisten huomioitsijoiden kirjoituksia, kun itse ei kaikkialle samanaikaisesti ehtinyt.

Suomi-Areenan keskusteluissa oli erilaisia ihmisten ajattelun ja ilmaisun persoonallisia tyylejä. Avarakatseisena hyväksyn sen, eikä se minua ärsyttänyt. Se on rikkaus, mutta kiusallista oli jossakin ohjelmassa kuunnella keskustelijoiden irrallisia, pinnallisia mielipiteitä rönsyilevänä pöykköilynä, teeman reunassa tai siitä irtaantuneena.
Juontajalla kysymyksenasetteluineen ja vastauksista yhteenvetoineen, on merkittävä rooli vaikuttaa keskustelun loogiseen etenemiseen.

Erittäin laajan teeman keskustelussa 75 minuutissa, ilmeni yleiselle tasolle abstraktion käsittelyä joissakin puheenvuoroissa. Kyseinen aika ei riitä analyyttisesti operationalisoimaan mammuttimaista muutoksessa olevaa kokonaisuutta yleisölle.

Lukuisten teemojen sisältö oli tulevaisuuteen liittyviä hahmotelmia ja ajatuksia, mitä on tulossa. Joissakin asioissa päätöksiä oli jo tehty ja pilotointisuunnitelma oli valmistunut toteutettavaksi.

Yleisön roolissa korostuu ymmärrys mitä on ollut ja mikä on väistyvä hallitseva rakenne ilmiöineen ja mitä on seuraavaksi tulossa, tulevaisuuden näköaloja. Tämä on virikkeellistä, mielenkiintoista ja ajattelua avartavaa, koka tässä täytyy aikajatkumoilla nähdä useita erilaisia todellisuuksia ja niistä hahmotelmia.

Seuraavaa Suomi-Areenaa odotellessa, kaikille terveyttä ja hyvää mieltä!
Ystävällisin terveisin, Maaret