Yksi erä turvesuon kauneudesta

Neljä erää turpeesta oli päivän toinen keskustelutilaisuus Honkajoella.

Pääpuhujina oli Hannele Pokka Ympäristöministeriöstä ja Tomi Yli-Kyyny Vapolta. Tilaisuus oli järjestetty mielenkiintoiseksi kutsumalla paikalle neljä alustajaa, joilla oli erilaisia lähestymistapoja turvetuotantoon ja erityisesti turvealueiden ympäristöasioihin. Puhuttiin aluetaloudesta, vesistöjen kunnosta, lupa-asioista ja siitä, miten turve voitaisiin korvata, jos sen tuotanto lopetettaisiin.

Päivä oli monilta osin ajatuksia herättävä, mutta mitään kovin uutta en oppinut. Omalta osaltani sanoisin, että keskusteluja enemmän herätti paikalliset maisemat. Hannele Pokka totesi puheenvuorossaan, että tuskin meitä olisi tuotu paikkaan, jossa suoluontoa ei olisi hoidettu hyvin.

Satamakeitaan lintutornin ympäristössä silmä lepäsi.

En toki väitä, että (vielä) kaikkialla olisi käytöstä poistuneet turvesuot ja hiekkamontut maisemoitu silmää hiveleviksi, mutta Pohjois-Satakunnan kiertoajelulla näimme, että sellainen on täysin mahdollista.

Kesää on vielä jäljellä. Tässä matkailuvinkki lomalaisille:
Viileitä kesäpäiviä voi käyttää maakuntamatkailuun. Vaikkapa suomaastossa.

Kuvassa Suomi-Areenan tämänvuotisten esiintymislavojen luultavasti kaunein tausta. Juontajana tilaisuudessa Kimmo Collander, keskustelijoina Hannele Pokka ja Tomi Yli-Kyyny.