Tehdään asioita yhdessä

Minun piti olla tänä aamuna kuuntelemassa Ihmisarvoisesta vanhuudesta, mutta jalkani veivät minut Hyvinvoinnin innovaatioklubiin. Onnekseni. Olin ajoissa ja sain istumapaikan, mutta takanani SuomiAreenan pihalla näkyi olevan paljon seisomapaikkalaisiakin.

Tilaisuus oli innovatiivinen, vaikka sana innovaatioklubi ei miellyttänytkään kaikkia läsnäolijoita. Sanahan on sangen tönkkö ja teennäinen. Sitä kieltä, jota kukaan ei oikeasti halua kuulla. Peter Nyman antoi Jari Sarasvuolle tehtäväksi keksiä uuden nimen ja nimeksi tuli sitten Let’s do things together. Ei järin kaksinen nimi sekään, mutta sillä päästiin alkuun. Ja millaiseen alkuun!

Loppusanoissaan Peter Nyman totesi istuneensa mukana lukuisassa joukossa vastaavia tilaisuuksia, mutta tämä pääsi näiden tilaisuuksien top-3 listalle. Jälkeenpäin, Kosteista kabineteista virka-ministereihin… tilaisuutta kuunnellessa totesin, että Nyman taisi tosiaan olla vaikuttunut. Hän aloitti tilaisuuden jatkamalla innovaatioklubin aiheella ja teemalla kysyen asiasta mm. Tarja Halosen mielipidettä.

Innovaatioklubin parasta antia muihin alkuviikon keskusteluihin nähden (erinomaisten keskustelijoiden lisäksi) oli se, että lopputuloksia aiotaan ihan oikeasti käyttää jatkopohdinnoissa. SOSTE ry:n puheenjohtaja Tor Jungman lupasi, että perästä kuuluu ja asiaa voi tutkailla SOSTE:n nettisivuilta. Mielenkiintoista nähdä, käykö tosiaan näin. Sitä toivon.

Jari Sarasvuon alustus oli loistava tarkkaan ajoitettuine enkelikuoroineen, enkä ainakaan minä ole sitä mieltä, että hänen ratkaisunsa sijoittaa hieman rahaa helikopterimatkailuun välillä Mikkeli-Pori-Mikkeli, olisi ollut huono. Päinvastoin. Sarasvuo häikäisi minut taas, mutta niin teki Tommi Laitiokin, helsinkiläinen nuorisotoimenjohtaja, josta tulemme kuulemaan takuulla jatkossakin. Painakaa nimi mieleen.

Muutkin puhujat sanoivat osuvia sanoja ja yleisö taputti, muttei sentään hurrannut. Jossain kohdassa sekin olisi voinut olla paikallaan.

* * *
Kuva: Jari Sarasvuo, Piia-Noora Kauppi ja Tommi Laitio tutustuvat Kaupin tekemään yhteenvetoon.