Tassut kohti uusia seikkailuja

Ympäristöteema osoittautui ainakin itselleni sykähdyttäväksi kokonaisuudeksi. Oli vaikea valita etukäteen mitä haluaisi kuunnella monesta mielenkiintoisesta näkökulmasta. Etenkin, kun leipätyökin pitää hoitaa. Onneksi se ei ole kelloon sidottu.

Aloittaisin kolmannen SuomiAreena-kesäni kovin mielelläni Köyliöstä lauantaina, mutta päivä on pyhitetty valtakunnalliselle Geokätköilytapaamiselle Jämsässä. Suosittelen kesäteatteriaiheista tilaisuutta kuitenkin niille, joilla aikaa riittää. Myös sunnuntain Villiyrttikävely Polsanluodolla on pakko jättää väliin muiden menojen vuoksi.

Maanantaina aion lähteä retkelle Euraan, jos bussiin tulee väkeä niin, että sinne retki tehdään. Kulttuurihistoria kiinnostaa ja Kauttuan miljöö on satakuntalaisittain ainutlaatuinen. Päivän pääkohteeni on Luontoympäristö vetovoimatekijänä –keskustelu. On mielenkiintoista kuulla, miten aihepiiri on viimevuosina kehittynyt. Siinä sivussa tulee kuultua Alvar Aallonkin kulttuuriperinnöstä.

Tiistai-iltapäivälle olisi ollut vaikka kuinka monta vaihtoehtoa, mutta valitsin tänäkin vuonna Zonta-järjestön tilaisuuden, jossa aina on ollut mielenkiintoisia puhujia. Tänä vuonna kaikki esiintyjät näyttävät olevan naisia, mistä plussaa. Mielenkiintoista kuulla, onko Naisten vuorolla jotain enemmänkin annettavaa vastuulliseen tulevaisuuteemme. Toivottavasti.

Harrastan edelleen ruotsin kertausta joten keskiviikolle valitsin Miljöteknik-Finlands nya Nokia. Aihepiiri on sen verran kiinnostava, että menisin kuuntelemaan sitä millä tahansa kielellä. Tämän vuoden ympäristöteemaan onkin löydetty loistavia aiheita, ja tämä on viikon ehdottomin kohokohta.

Torstain ohjelma on vielä avoinna. Joko merielämää tai kielikylpyä. Jälkimmäistä tälle viikolle olisikin tarjolla useampaankin kieleen. Hieno juttu.

Perjantaina pistäydyn kuuntelemaan mitä kerrottavaa Martoilla on aiheesta Tairaks sää arje? Odotin kyllä, että Martat aktiivisina kestävän kehityksen puolestapuhujina olisivat valinneet hivenen enemmän ympäristöteemaan sopivan otsikon.

Olin etukäteen vannonut, että tapahtuma/päivä saa riittää, mutta jos oma SuomiAreena viikkoni on mahdollisuus päättää lemmenlaivalla, niin se on ehdottomasti tehtävä. Ja mikä parasta, Love Boat:illa voin jatkaa kielikylpyä ruotsiksi. Tilaisuuden esiintyjäkaarti saattaa olla viikkoni mielenkiintoisimpia. Ainakin itse tulen hyvälle tuulelle ajatellessani, että on olemassa sellainenkin ammatti kuin onnellisuustutkija.

Kuva: SuomiAreenan kojutkin voivat olla elämys.