Tänään se alkaa

Palailin sunnuntai-iltana viikonlopunvietosta bussilla Poriin. Jazz-kadulla en käynyt, mutta kello 19.30 tienoilla keskikaupunkia voi kuvata lähinnä sanoilla ”lähes autio ja tyhjä” kuten Eetun aukiolta ottamastani kuvasta voi havaita. Totuuden nimessä, ja sitähän tässä harrastetaan, täytyy sanoa, että en minä siellä aivan yksin ollut. Ihmisiä oli liikkeellä kuten normaalina talvisena sunnuntai-iltana, mutta kuvaa varten ei tarvinnut kauaa odottaa koirien ulkoiluttajien ja muiden satunnaisten kulkijoiden kävelemistä pois kameran etsimestä.

Tällä viikolla kaikki on toisin. Viime vuodesta muistan valtaisat ihmismassat kävelykadulla Eetun aukiolla. Muutos tuntui käsittämättömältä, kun sitä vertasi kesään 2002, jolloin edellisen kerran olin Porissa Jazz-viikolla. Tuolloin väkimassoja näkyi vain rannassa.

Aloitan Suomi-Areenan ohjelman mielenkiintoisella bussimatkalla Honkajoelle. Maakuntamatkailun valitsin erityisesti Honkajoella järjestettävän tunnin kiertoajelun vuoksi. Kiertoajelulla tutustutaan mm. turvetuotantoon ja tuulipuistoon. Kiinnostava kiertoajelu ei kuitenkaan ollut ainut syy. Ekologisuus kiinnostaa aina. Yliopistossa luin sivuaineena mm. ympäristöpolitiikkaa, joka oli aiheena sangen moderni vielä tuolloin, 1980-luvulla.

Ammattia siitä ei (vielä) ole minulle tullut, mutta aihepiirin seuraaminen tuottaa huomattavasti suurempaa nautintoa kuin pääaineeni, kansantaloustieteen ajattelu.