Saman padan äärellä

Ruualla on tärkeä merkitys kaikissa kulttuureissa. Matkailijalle paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen on tärkeä osa matkustamista. Ensimmäiset treffit vietetään usein kahvikupposen äärellä. Ruokalautasen tai kahvikupposen äärellä on helppo aloittaa tutustuminen uusiin ihmisiin ja uusiin kulttuureihin.

Martat ovat tehneet jo totuttuun tapaan maahanmuuttajatyötä pitämällä ruokakursseja ja tutustuttamalla myös Porin seudun turvapaikanhakijoita suomalaiseen arkeen. Osa viime kevään Makuja-kurssilaisista on mukana SuomiAreenalla Marttojen, Suomen Punaisen Ristin ja MTK:n yhteisessä kahviteltassa. Pari kertaa päivässä (klo 12 ja 16) kahvilassa on mahdollisuus katsella marttojen ja turvapaikanhakijoiden yhteistä ruuan valmistamista ja maistella valmiita tuotoksia.

Viikon ohjelman aloittivat maanantaina kurdit, tiistaina on vuorossa somalialaiseen ruokaan tutustuminen, sitä seuraa keskiviikkona afganistanilainen keittiö, torstaina on vuorossa irakilaiset ruuat ja päätöspäivänä syyrialaiset.

Maanantaisen haastattelutuokion unohdin, mutta lisää on onneksi luvassa.

http://www.martat.fi/info/vaikuttaminen/martat-suomiareenalla/