Odotettavissa ensiviikkoon

Reipasta kävelyä Porin keskustassa. Auringon ja sadekuurojen välttelyä. Tuttujen tapaamisia, julkisten bongailua. Selfieitä ja meitsieitä siellä ja täällä. Ihmisvilinää. 

Puhetta jos jonkilaista. Asiaa ja asiantynkää sulateltavaksi seuraavan 51 viikon ajaksi ja sitten: juhlavuosi, sillä kukapa ei odottaisi Suomen 100-vuotissynttäreitä. Perjantaina siitäkin saadaan esimakua.

Sitä ennen käyn kuuntelemassa mielenkiintoisia ihmisiä, joilla toivottavasti on uusia mielipiteitä työstä, maamme tulevaisuudesta ja onnellisesta vanhuudestani hoivarobottien kanssa sitten joskus 30 vuoden päästä.

Aion ehtiä raveihin, maistella kansainvälisiä herkkuja Marttojen ja maahanmuuttajien yhteisestä padasta, hakea torilta HBL:n (toivottavasti niitä on tänäkin vuonna jaossa) tukemaan kielikylpyjäni, jazz-kadullakin pitää ehtiä käymään jossain välissä, mutta se ei ole tänäkään vuonna pääasia.

Aivan varmasti aion viedä ekonomistin minussa kuuntelemaan Pörssin avaussoittoa keskiviikkoaamuna, käväisen kuuntelemassa kuka kelpaa töihin ja millaista on samhällspåvrekan nära mig.

Aion bongata Tuomas Enbusken, Peter Nymanin, Carl Haglundin, Mikael Jungerin ja Nasima Razmyarin… kenties pohtia sitäkin, miksi minua näkyy tänä vuonna kiehtovan enemmän nämä ei-niin-supisuomaisen nimen omaavat puhujat.

Laiv@lavan ilmavaa struktuuria

Laiv@lavalla tulee pistäydyttyä viikon aikana useampaankin otteeseen. Uusi lava ja sen ohjelma vaikuttaa niin kiinnostavalta, että siellä voisi istua pidempäänkin. Joku päivä pitänee ottaa mukaan se parempikin kamera, jotta voi tallentaa metallimiesten ilmavan rakennelman pysyvästi muistojen kultaiseen kirjaan. Mielestäni lava sopii mainiosti sen vieressä olevan seinämaalauksen seuraksi - edes tämän viikon ajaksi.

Odotettavissa on siis jälleen nautittava ja ikimuistoinen viikko. Onneksi sitä ei tarvitse enää odottaa pitkään.