Kuin morsiamen puku

Kuin morsiamen puvussa, on SuomiAreenan tässäkin kesässä jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja luultavasti jotain sinistäkin mahtuu joukkoon.

Kahden aktiivisen SuomiAreenn tarkkailukesäni jälkeen huomaan jo, että paljon on mukana vanhaa ja hyväksi koettua. Monet esiintyjät näyttävän olevan mukana vuodesta toiseen, ja miksikäs ei: esimerkkinä vaikkapa Jaakko Heinimäen Virsi ja viini-ilta ja Mikko Alatalon poliittiset laulut. Molemmat ovat olleet suosittuja aiemminkin, joten sillä on hyvä jatkaa.

Uutta sisältöäkin löytyy paljon. Itseäni kiinnostaa aina uudet puheenaiheet. Niinpä esimerkiksi perjantain Trollit, haukat ja kyyhkyt voisi hyvinkin saada minut innostumaan laajentamaan viikon lukujärjestystäni entisestään.

Tämän vuoden lukujärjestykseni olen jättänyt sopivan väljäksi. Etkukäteen omiksi sinisiksi hetkiksini, niiksi joiden otaksun olevan jollain tapaa wow-kokemuksia itselleni, olen katsonut joka päivälle yhden tapahtuman.

Viikkoni alkoi lauantaina Kankaanpäästä. Juuri ennen Pesupallon MM-kisoja ehdin käväistä torilla kuuntelemassa keskustelun Taide ja kulttuuri alueiden vahvuutena.

Harrastan edelleen kielikylpyjä, joten viikkooni olen mahduttanut mahdollisimman monta ruotsinkielistä keskustelua. Lienee antoisaa kuulla maanantaina millaisia ajatuksia RKP:llä on oppositiopolitiikasta, bonuksena itselleni vielä tilaisuuden juontaja Tuomas Enbuske, joka Sarasvuon, Harkimon ja Stillerin ohella on ainoita tv-keskustelijoita joista jaksan innostua. Myös torstaina keskustellaan kulttuurista, tällä kertaa ruotsiksi teemalla: Kan vi tala om nordisk välfärd utan at nämna kultur?

Tiistaille valikoitui kaksi kohokohtaa: Garderobi - harkitse, korjaa ja kierrätä, joka sopii hyvin omiin ekologisiin ajatuksiini tähdittää aamupäiväni. Iltäpäiväksi valikoitui Kiekkoa vai Kukkenheimia? -keskustelu johon valitut keskustelijat kutkuttavat mieltä jo etukäteen. Luonnollisesti kiinnostaa myös se, millaista tuunausta Tammisen vaatekaapissa on tehty tätä esiintymistä varten.

Keskiviikon helmeni lienee Miten minusta tuli kirjailija? -tilaisuus kirjastossa, johon on saatu mukaan laaja kirjo kotimaisia kärkinimiä. Viikon lukujärjestykseni päättää BePopin tilaisuudet #Uusi koulutus - kun tyhmä ei ole enää tyhmä ja Valloittavatko kiinalaiset Suomen vai lentävätkö ohi?

Mielenkiintoisia kysymyksiä on paljon, ja hyviinkin erilaisista aiheista. Tiivistä kokonaisuutta tästä tuskin tulee, mutta elän toivossa, että tietomääräni laajenee entuudestaan.