Timokratia

Timokratia, kaupungintalo

Timo
Timo
Timo
Timo
Timo
Timo, juontaja

Kokonaisuutena juontaja Timo oli hyvin perehtynyt aiheeseen, myös rento ja sanavalmis ote vei tilaisuutta eteenpäin. Nyt Timojen ajatuksia alkuun.
- Timo totesi että työllä luodaan edellytys hyvinvoinnille. Maailma on kutistunut ja kilpailu kiristynyt.
- Timo totesi että palkansaajien kannalta ei varmaa työpaikkaa ole. Myös tuottavia yrityksiä lopetetaan jos ei sovi yhtiön palettiin. Nyt kaivataan yhteistä työmarkkinaratkaisua ja elvytystä.
- Timo totesi että pitäisi oppia rakastaa kilpailua kilpailukyvyn parantamiseksi, niin yritys kuin yksilötasollakin.
- Timo totesi että hävinneiden töiden rinnalla ihmiset keksivät uusia tarpeita jotka luovat uusia liikeideoita. PK sektori on kasvavaa ja tarvitsee tukea. Vastakkainasettelun tilalle luovuutta.
- Timo totesi että Euroalue on putoamassa kovassa kansainvälisessä kilpailussa, kotimaassa on vientiteollisuuden osalta ainakin käynnissä kova rakennemuutos ja kilpailukyky heikkenee koko ajan.
Keskustelu sitten jatkui jopa odotettuun suuntaan, asioiksi nousi kolmikanta, työpaikoilla sopiminen, euroalueen tila, globalisaation vaikutukset, ammatilliset koulutusmallit, nuorten ansiotaso, nuorisotyöttömyys jne. Keskustelu oli kiinnostavaa mutta yhteen yleisökysymykseen ei oikein tahtonut löytyä vastausta. Kun oli keskustelu käynnissä nuoren työntekijän palkkauksesta ja ajatuksia yrittäjien puolelta tuli että nuoria voisi palkata pienemmillä palkoilla. Nuori mies kertoi että hänelle tulee päivittäin työtunteja nykyisessä toimessa kaksi viiva viisi tuntia päivä ja palkka on 8,5€ tunti. Kysymys kuului että kuinka paljon hänen ansiotasoaan pitäisi pudottaa jotta Suomen kilpailukyky paranisi. Että näin.