Satakunnan kansanedustajia Puuvillan lavalla

Satakunnan kansanedustajat paneelissa Puuvillassa, Kristiina Salonen poissa, hyvä syy ja onnittelut perheenlisäyksen vuoksi.

Heti alkuun jo näkyi lähestyvät vaalit, perussuomalaisten edustaja kertoi olevansa työväenpuolueen edustaja. Niinhän kokoomuskin joskus, talkootyön kannattaja. Melko alkuun erään poliittisen ryhmän uutisoinnin vuoksi juontaja suoritti koeäänestyksen euroero kansanäänestyksestä. Panelisteista kaksi halusi, yleisöstä muutama, vaalit lähestyy ja mielikuvia luodaan.

Monessa asiasssa oli yksimielisyyttä, kuten Porin satamaradan sähköistämisen tarpeellisuudesta. Haapamäen rata myös koettiin yhteiseksi tavoitteeksi.Yhtä mieltä oltiin myös siitä että Satakunnan kuntapäättäjät sekä yritytoimijat eivät oikein osaa lobbaamistaitoja.

Sitten alkoikin olla jonkin verran näkemyseroja. Muunmuuassa aidon työväenpuolueen edustaja KK kyseenalaisti maakuntauudistuksen, ja perustelu että byrokratia ja hallintojen päällekkäisyys lisääntyy, vaikka tavoitteen piti ollla erisuuntainen. KK otti mielestäni myös hyvin esiin ammatilliseen koulutukseen liittyvät suunnitelmat, KK tuntui olevan ainoa panelisti joka tunsi koulutusjärjestelmän tällä hetkellä. KK myös ihmetteli miksi kaikki asiat pitää yhtiöittä, jopa maantiet. Hyvä kysymys.

Näin tunti ja vartti, yleisöä mukavasti, juontaja hallitsi tilanteet, minä söin jäätelön tilaisuuden aikana, kansanedustajat vieläkin kavereita ja ajavat Satakunnan asioita.