Ajassa 15.7 Liinaharja

Areenan alku tapahtui tänään maanantaina usealla eri paneelilla niin Porissa kuin ympäri Satakuntaa. Tänään en vielä ehtinyt mukaan, mutta huomisesta alkaen kylläkin. Vaikka Areena ja Jazz ovatkin valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin suuria tapahtumia, mutta on olemassa muutakin elämää ennen ja jälkeen sekä samanaikaisesti ympäri maatamme. Kyllä Suomen kesään kuuluu myös kesäteatteritoiminta hyvin monipuolisia vaihtoehtoja tarjoten. On tarjolla niin laitosteatteria kuin myös harrastajateattereita, maun mukaan katselemaan.
Itse olen käynyt ammattiteattereiden esityksiä katsomassa Turussa, Porissa sekä Raumalla. Ei yhtään suusta pettymystä, yksi suuri iloinen yllätys. Se suuri iloinen yllätys oli Kirjurinluodon kesäteatteri, loistava teksti, osaavat näyttelijät sekä hieno ohjaus.
Harrastajateattereiden joukosta minulle ainakin nousee vuosittain Nakkilan Napakat ja heidän rohkeat näytelmävalinnat, ei suoritusten osalta yhtään pettymystä viime vuosien aikoina. Sisällön kannalta vuosien saatossa tämän vuoden valinta, Katsastus, oli ehkä ennakkoon enemmän kesäteatterikamaa kuin aiemmat. Mutta vieläkin vahva historia, Ja kolme sisarusta Napakoissa, Noora, Joonas ja Jeremias, jatkakaa siellä tai jossain muualla. Älkää lopettako harrastustanne,
Olen luvannut kommentoida tapahtumia, en tänään päässyt Areenaan joten huomioin muita minun kesääni kuuluvia tapahtumia. Huomenna Areenaa.