Tuoko Suomi-Areena yllätyksiä?

Katson olevani etuoikeutettu, kun asun kaupungissa missä järjestetään Suomen paras kesätapahtumayhdistelmä, Pori Jazz – festivaali ja Suomi-Areena. Vaikuttajat ja asiantuntijat debatoivat päivällä kansalaisten sekä median keskipisteessä ja iltaisin kuunnellaan koko porukalla musiikkia lukuisissa konserteissa. Ja välttämättä koko lystistä ei tarvitse maksaa mitään. Ilmaisen aamukahvinkin saa tv:n aamulähetyksessä hyvässä seurassa Eetun aukiolla, jos jaksaa noista varhain. Suomi-Areenassa toiminta on interaktiivista, kun kansalaiset saavat puheenvuoroja halutessaan keskusteluissa ja merkkihenkilöiden kanssa voi mennä keskustelemaan pitkin päivää.

Suomi-Areenan ohjelma näyttää melko tasapaksulta. Alkuviikolla aiheet painottuvat yhteiskunnallisiin, inhimillisiin ja sosiaalisiin teemoihin. Loppuviikolla poliittisuus lisääntyy ja mietitään globaalisia sekä taloudellisia asioita. Mukaan mahtuu mielenkiintoni mukaisia herkkupaloja liittyen sosiaaliseen mediaan, sosiaalihuoltoon, syrjäytymiseen ja isyyteen. Näitä tilaisuuksista odotan innolla pyrkien pääsemään syvälle aiheeseen. Samalla saa arvioida teeman käsittelyn onnistumista. Juontajan rooli on onnistumisessa merkittävä. Juontajat ovat olleet ja ovat nytkin huippuluokkaa.

Tilaisuuden otsikko ja osallistujat eivät takaa laatua. Parhaimpia kokemuksia ja jopa elämyksiä olen saanut yritysmaailman sekä liiketalouden rautaisten ammattilaisten panostuksesta. Mitä useampi poliitikko on paikalla, sitä laihempi on sisällöllinen anti. Kuulemme niitä tarinoita muutenkin ihan tarpeeksi pitkin vuotta.

Kuva: Suomi-Areena 2012, Mistä on miehet tehty -väitöstilaisuus