Tahto rautainen vie läpi harmaan kallion

Mistä on miehet tehty: väitöstilaisuus Eetunaukion lavalla klo 12.15-13.30

Tilaisuus koostui mieheen liittyvistä väittämistä ja vastaväitteistä, joiden paremmuus ratkaistiin yleisön huutoänestyksellä desibelimittaria käyttäen. Tilaisuuden järjesti Markku –liitto, joten henkilöiden etunimen käyttö tässä yhteydessä on turhaa.
Suomessa on muitakin runsasjäsenisiä miesjärjestöjä mutta Markku-liitto on nähtävästi positiivisen aktiivinen tarjoutuessaan panemaan itsensä likoon huumoripitoisessa ja miellyttävässä päivähetkessä. Välipalaksi nautimme mieskuoro Jämäkät lauluesityksistä.
Onko suomalaiset veteraanit ja nuoret lävistetyt miehet maailman rautaisimpia, kysyi Suomen veljesliiton pääsihteeri Honkasalo johon museon johtaja Valkonen väitti, että raudan ympärille tarvitaan aina myös joustavuutta, jota miehet ovat. Miehen on opittava häpeämään ja opittava naurettavaksi tulemista väitti elokuvaohjaaja Pölönen johon kirjailija Rönkkö väitti, että tuo kaikki on opeteltava jo lapsena. Mies on urheilusta kaiken tietävä ja olohuonetta hallitseva tv:n tuijottaja, joka ei huomaa tulevansa täysin hallituksi vaimon taholta Suomen palloliiton vt. puheenjohtaja Lehtola väitti. Vai onko se tosimies jonka ainoa urheilusuoritus on urheilusivujen yli hyppääminen? Tilaisuudessa äänestettiin siitäkin haluaako mies itselleen aina rikkinäisiä tavaroita joita voi korjata vai säästääkö tosimies tuon sijasta energiansa makuuhuoneeseen. Haluaako mies vain rauhaa, jota ei koskaan muilta saa? Vai nauttiiko mies sosiaalisesta elämästä; tarinakin kertoo kuinka virrassa kelluva lastu aktivoi miehen lähtemään kyläilemään yläjuoksulla olevan kanssaveljen luokse.

Tilaisuudessa ei päästy perinteisiin syväluotaaviin ja tuskallisiin pohdintoihin miehen rakenteesta ja ominaisuuksista. Taatusti tämä paketti silti antoi ajattelemisen aihetta siihen mistä on miehet tehty! Todettiin, että miehet ovat rautaisia, joustavia, sosiaalisia, häpeää kestäviä ja haasteita tarvitsevia ihmisiä. Vai onko?