SuomiAreenan synteesiä ja analyysiä

Jos tarttuu haukotus niin tarttuu myös keskustelu. Melkein sata tilaisuutta kirvoitti Porin ja satakuntalaiset sellaiseen liitoon, että asioista puhutaan sessioiden jälkeenkin. Katsottiin kristallipalloon jälleen. Parhain kokemani tulevaisuudenennuste tehtiin Metropolialue ja ICT -keskustelussa. Siellä laitettiin Suomen talous kuntoon kerralla. Kannatti mennä tilaisuuteen, jonka otsikkoa ei ymmärrä täysin. Parhainta antia saatiin yritysmaailman ja virkamieskoneiston ammattilaisilta. Rautaisimmat ammattilaiset Kuisma Niemelä, pääjohtaja SOK, Juha Marttila, puheenjohtaja MTK ja Taneli Tikka, kasvuyrittäjä tarjoilivat meille helmiä. Tilaisuudet sijaitsivat kävelymatkan päässä toisistaan ja siirtymiseen varattu aika oli optimaalinen.
Kehittämisalueina on mm. se, että kaikissa tilaisuuksissa ei annettu yleisäpuheenvuoroja, jotka ovat tilaisuuden suola. Puheenvuoro tulisi antaa jo puolen tunnin kuluttua aloittamisesta sillä muuten dynamiikka lässähtää. Näin kävi mm. johtajuuskeskustelussa 20.7. Petra´s Cafessa. Tarjonnan lisääntyessä tasovaihtelu kasvaa ja debatti 19.7. oli pettymys. Poliitikot ja päättäjät ovat aina esillä ja he toistivat jälleen samoja kliseitä. Tämä ei koske Krista Kiurua, joka osaa olla rento ja napakka samaan aikaan. Tätä mieltä oli myös verkostoni, jota koko ajan kuulin. Aina keskustellaan myös siitä, kumpi on superia jamit vai juomien hinnat Porissa. Silti juomia juodaan.

Upeaa, että eri asemassa olevien ihmisten todellinen kohtaaminen konkreettisesti mahdollistui aidossa vuorovaikutuksessa. Viikko oli niin mahtava, että tämä positiivisuus antaa voimia kuukausiksi. SuomiAreena rakentaa parempaa ja vuorovaikutteisempaa Suomea!