Joskus jaksaa ponnistaa

Syrjäytymisen ABC, – annetaanko lasten meillä syrjäytyä rauhassa?
BePop kauppakäytävä
18.7.2013 klo 14.00

Kokemusasiantuntija kertoi miten hän on välttänyt syrjäytymisen. Hän kertoi suorittaneensa peruskoulun luki- ja kirjoitusongelmista huolimatta. Nuorelle ihmiselle kuitenkin kasaantui ongelmia joiden vuoksi iski masennus. Elämä kapeutui ja ulottui lopulta neljän seinän sisälle. Seurasi syrjäytyneisyys, jolloin kukaan ei soita, kukaan ei tule käymään. Seurauksena on totaalinen yksinäisyyden kokemus.

Kaikki eivät tuollaisessa tilanteessa jaksa ponnistaa. Tässä tapauksessa riitti voimat terveyskeskusvastaanotolle asti ja se riitti. Lähti alkuun hyvien palvelujen kierre jonka tuloksena saimme nähdä Suomi-Areenan lavalla tasapainoiselta näyttävän, huolitellun ja hymyilevän nuoren naisen.

Näin asia eivät suinkaan aina toimi vaan yhteiskunnassamme on liian monta nuorta ja aikuista, jotka syrjäytyvät. Toivottavasti tämä esimerkki antaa joillekin voimia siihen, että jaksaisi ponnistaa kuopan pohjalta vielä vaikka olisi sinne jo monta kertaa pudonnut. Toivottavasti vahvoilla olevat havaitsevat ajoissa ne jotka tukea tarvitsevat.