Hevostelua raviurheilusta Bellan johdolla

Sähköauto liikkuvana keskustelupisteenä Porissa 16.7. alkaen klo 12.30

Monitoimimies Jussi Lähde on toiminut mm. freelancetoimittajana, presidentinkanslian viestintätuottajana, käsikirjoittajana ja hän on myös Hevosurheilu ja Hippos –lehtien päätoimittaja. Hän on kirjoittanut kirjan Mestariravurit, jonka teemojen pohjalta hän kiersi pitkin Poria Suomi – Areena sähköautolla seuranaan Bella poni, joka on viettänyt useampia syntymäpäiviä kuin moni ihminen elämänsä aikana. Liikkuvan keskustelupisteen siirtämisestä vastasivat SAM:n opiskelijat. Bella siirtyi paikasta toiseen kävellen.

Pysähtymispakkoina olivat Eetunaukio ja Puuvillatehtaan puisto. Areenaviikon informaatiotulva aiheutti haasteen sille, että pysähtyykö areenaihmiset kuulemaan kuinka Bella –poni on toimii noin sadan lapsen syntymäpäivien vetonaulana Porin raviradalla. Tulos oli kohtalainen ja ehkä äänen lisävolyymillä saataisiin paremmin huomiota.

Saimme kuulla hevosalan asiantuntijoiden Janne Ojasen, Jouni Miettisen ja Hannu Myöhäsen kertovan miten Porin raviradasta ollaan saatu valtakunnallisesti ainutlaatuinen viihdekeskus. Kehittämistyö lähti siitä, kun he totesivat, että kolmekymmentä ravipäivää vuodessa eivät tuo katetta raviradan ylläpidolle ja kehittämiselle. Jättimäisen screenin hankkiminen mahdollisti jääkiekko-ottelujen seuraamisen Suomen suurimmassa jääkiekkokatsomossa. Lisäksi Porin raviradalla järjestetään nykyään monenlaisia tilaisuuksia hyödyntäen keskuksen ravintopalveluja.

Jussi Lähde kertoi raviurheilun suosion lisääntymisestä ja siitä on merkkinä noin 500 nuorta ponien raviohjastajaa joissa on tulevaisuuden toivo. Ravihevosten ohjastajia Suomessa on noin 2000. Ponien raviurheilu on lisääntymässä ja Porissa järjestetään 17-18.8.2013 ponikuninkuusravit Satakunnan maaseutunäyttelyn yhteydessä. Ponit ovat raviurheilun nuorisotyöläisiä. Ponien kautta lapset ja nuoret pääsevät mukaan ravien maailmaan Jussi Lähde totesi liikkuvassa keskustelupisteessään.

Vuonna 2014 Porissa järjestetään kuninkuusravit ja Jussi Lähde lupasikin seuraavaan Suomi-Areenaan runsaasti hevosaiheista keskustelua.