Uusi Areena, uudet kujeet

Rasti seinään: ensimmäiset valitukset täyttyvästä kaupungista kuultu, ohimennen ja ilman agressioita tosin. SuomiAreena, jazz-karkelot ja heinäkuun helle kun tuuppaavat dyynikaupunkimme täyteen kansaa ensi viikolla, kuten on tavannut käydä tässä viime vuosina. Helle tosin on välillä puuttunut, nyt sitäkin taitaa olla luvassa. Oluttelttoja asiapitoisempaa viihdettä tarjoilevat lukuisat keskustelutilaisuudet, joita muiden muassa me huomioitsijat kierrämme kuulemassa.

Tämä on kolmas kertani huomioitsijana, ja olen oppinut muutaman asian. Ensinnäkin, en keskity vain yhtä aihetta käsitteleviin keskusteluihin. Vaikka joku asia olisi kuinka lähellä sydäntä, siitä ei vain löydä tuoretta näkökulmaa tai ylipäänsä mitään sanottavaa enää kolmantena päivänä. Ei, vaikka inspiroijana olisi minkä tason julkkispuhuja. Toiseksi, en syö marjajäätelöä kun olen pukeutunut valkoiseen paitaan.

Tänä vuonna pääsen tavallaan pieneksi osaseksi ohjelmaa, kun partiolaiset järjestävät torstaina stadionilla Partiomestari-pienoisradan. Joku kysyi, minä vastasin. Kuten monesti ennenkin, vastaus oli myöntyvän sorttinen. Ja kun pieni ääni sisälläsi kysyy, pitäisikö lähteä ulos ja Areenalle, toivon sinun vastaavan samoin.