Löysäily kielletty

Riittääkö nuorisotakuu?

Susanna Huovinen
Lasse Lund
Hanna-Mari Manninen
Daniel Sazonov
Alberto Claramunt (juontaja)

Siitä, kun olen viimeksi käynyt keskustan nuorisotalon, Nuokkarin, kellarissa, on jokunen vuosi. Nuorisotakuukeskustelun näyttämönä se oli enemmän kuin sopiva värikkäine seinineen ja diskopalloineen. Keskustelua oli seuraamassa ilahduttavan suuri joukko eri-ikäisiä kuulijoita, joista vain osa oli nuorisotakuun potentiaalisia hyödyntäjiä.

Nuorisotakuu kuulostaa paperilla erittäin hyvältä; kaikille alle 25-vuotiaile ja alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille koulutus-, työpaja- tai työpaikka kolmen kuukauden sisällä työttömäksi ilmoittautumisesta. Lund toi kuitenkin heti aluksi esiin huolensa takuun sitovuudesta ja sen vaikutuksesta esimerkiksi mahdollisuuksiin pitää välivuosi. Työurien pidentämisen ilmapiirissä välivuosi tietysti on kirosanoista pahin, mutta voiko nuorisotakuu pahimmillaan olla nuoren oman alan ja itsensä etsimistä kahlitseva pakote? Paremmaksi lääkkeeksi tarjottiin muun muassa parempaa oppilaanohjausta, oppisopimuskoulutuksen lisäämistä sekä kuntoutuksen tarjoamista nuorille, joilla ei elämäntilanteessaan ole resursseja ottaa vastaan minkäänlaista oppimis- tai työskentelypaikkaa. Kaikki mainitut keinot kuulostavat hyvältä, niissä on vain yksi pulma: niiden toteutus vaatii rahaa. Hallituksella tulee olla syvä, pitkänäköinen tahtotila budjetoida valtion rahaa takaamaan nuorten yhteiskuntakelpoisuutta.

Manninen peräänkuullutti arvostusta nuorille. Kotona makailevaksi pullamössösukupolveksi leimaaminen tuskin motivoi ketään nousemaan aamulla sieltä sängynpohjalta ja laahautumaan työpajaan tai tekemään pätkäduunia alalla, joka ei tunnu tippaakaan omalta. Asenteissa tarvitaan muutosta niin nuorten kuin aikuisten puolella. Nuoret pitää saada arvostamaan jokaista työtä, ei siksi, että työstä saa palkkaa tai arvostusta, vaan siksi, että työtä kuuluu tehdä. Aikuiset pitää saada arvostamaan nuoria potentiaalisia työntekijöinä, jotka tarvitsevat hiukan enemmän ohjausta kuin pitkään työelämässä olleet, mutta tuovat parhaimmillaan työyhteisöön 100% innostusta, uusia ideoita ja panostusta työhön.