Ihan kohta, ihan just!

Käsillä on se aika vuodesta, kun Porin katukuva täyttyy kulkijoista. Jazzien ja SuomiAreenan samanaikaisuus kaivaa paitsi kantaväestön esiin nauttimaan kotikaupunkinsa kulttuuritarjonnasta, houkuttelee paikalle kiinnostuneita ulkomailta asti. Mahtavaa nähdä kaupungissa niin paljon hyväntuulisia ihmisiä svengaamassa musiikin tahtiin, kuuntelemassa debattia SuomiAreenalla ja ihan vaan nauttimassa kesäisestä tunnelmasta.

SuomiAreenan huomioitsijana olen tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna keskityin kiertämään ja kommentoimaan erityisesti vanhuksia ja nuoria koskeneita keskusteluja ja vaikka näidenkin ihmisryhmien asiat ovat edelleen sydäntä lähellä, aion tänä vuonna laajentaa repertuaariani. Oikeastaan tarjonta on niin laaja, että tuottaa suoranaisia vaikeuksia valita mihin osallistuu. Yritänkin valikoida keskusteluja melko laajalla skaalalla; kehitysapurahaa, nuorisotakuuta, Suomiuudistusta ja evakuointileiriä, ehtimisen ja mielipideähkyn mukaan sitten mahdollisimman paljon muutakin.

Toivottavasti just sinä siellä näytön toisella puolella innostut myös kiertelemään kuulemassa SuomiAreenan panelisteja. Torilla tavataan!