Via Dolorosa

SUOMI AREENA Keskustelun uusi soundi.

Odotan huikeita mielipiteitä ja kannanottoja.
Liikunta, kirkko, puolustusvoimat sekä perhe ja vielä Greenpeace, näihin asioihin lähden "metsästämään" vastauksia.

Useita vuosia olen työskennellyt eri tehtävissä liikunnan parissa. Nuorena urheilin ja pelasin eri palloilulajeja. Onnea oli silloin saada ohjausta kokeneilta asiansa osaavilta hauskasti huumorintajuisilta valmentajilta. Melko nuorena kuitenkin siirryin itsekin lasten ja nuorten ohjaajaksi. Lopulta tie vei ammattilaisjoukkueiden valmentajaksi. Kontaktipintaa sain myös vammaisurheiluun. Kehitysvammaisten valmentajana toimiminen vahvisti minulle kuinka tärkeää on liikunnan harrastaminen myös erityisryhmille.

Kuntien liikuntarahojen käyttöä olen päässyt tarkastelemaan kaupunginvaltuutettuna ja vapaa-aikalautakunnan jäsenenä. Pöyristyttävää, jopa järkyttävää on ollut nähdä kuinka kalliiksi sairauksien hoito tulee yhteiskunnalle. Vielä kun tiedetään monien sairauksien johtuvan johdannaisesti puutteellisesta liikunnasta. Päättäjien pitää nyt tiedostaa vastuunsa, että kuntalaisille saadaan mielekkäitä liikuntapaikkoja, jotka motivoivat harrastamaan säännöllistä liikuntaa.

Kuntien liikuntarahojen käyttö
Ke 16.7 klo 10.30-11.45
Puuvillan puisto

Opetus-ja kulttuuriministeriön ja Valtion liikuntaneuvoston tuottama vapaa-aikatutkimus 2013 NUORIA LIIKKEELLÄ (Sami Myllyniemi & Päivi Berg).
Tutkimuksessa kysyttiin nuorilta (7-29) mitä haluat harrastaa. Tytöistä sisäliikuntaa haluaa harrastaa 71 % pojista vastaavasti 58 %.
Tiedämme liikunnan merkityksen olevan sairauksien ennalta ehkäisyssä kiistaton, tiedämme myös kuinka kuntien sairaanhoitokulut alkavat olla sietämättömiä.

Suomi Areenassa on taas mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta mielipiteitä moniin asioihin ja tuoda myös oman kantansa esiin. Näihin kysymyksiin toivon saavani rehellisiä vastauksia.
Miksi Porissa liiaksi panostetaan liikuntarahojen jaossa lajeihin, joissa harrastajia on vain kourallinen? Olisikohan järkevää panostaa lajeihin, joissa harrastajamäärät ovat isoja ja joihin on harrastajia lisää tulossa.
Miksi Porissa liiaksi panostetaan liikuntapaikkoihin, jotka ovat käytössä vain muutamia kuukausia? Olisikohan parempi panostaa liikuntapaikkoihin, jotka olisivat käytössä ympäri vuoden.
Miksi ei uskota ministeritason tutkimusten tuloksia?

SATAKUNNANKATU VIA DOLOROSA

Satakunnankatu 23 Asema-aukiolla Keskon entisissä vanhoissa konttoritiloissa
- tanssiurheilua

Satakunnankatu 32 Luoman vanhojen rekka-autotallien vintillä
- karatea
- hapkidoa
- kendoa

Satakunnankatu 33 Satakunnan teollisuustalon vanhoissa varastotiloissa
- voimailua/kuntosaliliikuntaa
- petanqueta

Satakunnankatu 35 Satakunnan teollisuustalon vanhoissa varostotiloissa
-tanssiurheilua
-itsepuolustusta/kehonhallintaa

Vai jatketaanko sisäliikunnan panostuksessa edelleen Satakunnankadun malliin?