ULVILA PETTI KULLAAN

ULVILA PETTI KULLAAN

Kuntauudistus – onko järkee vai ei ?

KIIVASTA KESKUSTELUA
Kuntauudistuskeskustelu sai tunteet pintaan.
Yleisön kommenteista kovimman ryöpötyksen sai kuntaliitoksia jyrkin sanoin vastustanut keskustan kansanedustaja Kimmo Tiilikainen. Kovia herjauksia saivat myös kuntaliitoksia kannattaneet ministeri Henna Virkkunen ja ylijohtaja Jukka Pekkarinen.
Keskustelun alussa Virkkunen puolusteli ansiokkaasti kuntauudistusta saaden varmasti monet vakuttuneeksi sen tarpeellisuudesta. Opposition Tiilikainen pisti vielä paremmaksi - selkeästi esitetyt faktat saivat monet olemaan myös hänen kanssaan samaa mieltä. Vielä kuin piste iin päälle Pekkarisen viisas puheenvuoro sai kuulijat hiljaiseksi.

Puolivälissä tilaisuutta juontajana toiminut Kaarina Hazard pisti panelisteille lisää löylyä. Hoidetaankohan näitä kunnan asioita edelleen niinkuin ennenkin kaveripiireissä Lions Clubeilla? Autolla kun ajelee pitkin Suomea huomaa kunnilla olevan sama konsepti - ABC-asemat ja S-Market.

SITTEN ALKAA TAPAHTUA

Yleisön joukosta pyydetään puheenvuoroa eikä mitään mitätöntä sellaista.
KULLAAN VIIMEISEN VALTUUSTON PUHEENJOHTAJA SYYTTÄÄ KOVIN SANOIN ULVILAA 2500 KULLAALAISEN PETTÄMISESTÄ. Sovituista sopimuksista Ulvila ei ole pitänyt kiinni viitaten terveydenhoitoon.

Kovat puheet saavat jatkoa, kun tutkija kertoo Luvian olevan hyvinvointimittauksissa selvästi Poria parempi kunta. Miksi? siis liittyä Poriin.

Tilaisuus oli jo päättyä, mutta onneksi Porin kaupunginhallituksen jäsen, kokoomuksen Helvi Walli pääsi vielä ääneen.

Helvi Walli piti parhaan kuulemani kuntaliitosta koskettavan puheenvuoron.
Kenellekään kuulijoista ei varmastikaan jäänyt epäselväksi miksi Porin ja Noormarkun kuntaliitos on onnistunut.

Kuntaliitoksesta on puhuttu paljon. Nyt kuitenkin kaipaisi asiantuntijoilta selkosuomea. Lisäksi meillä Porin seudullahan on hyviä ja huonoja esimerkkejä. Koko maakunta nyt mukaan keskusteluihin ja paneeleihin ja käännetään jokainen kivi ja kanto ja tehdään sitten päätökset ja lopuksi pulinat pois.