Satakuntakin tarvitsee oman urheiluopiston

Liikkuva torstai - Tapahtumia koko perheelle
To 17.7.2014 klo 10.00-14.00
Keinonurmikenttä, Porin stadion

Satakuntakin tarvitsee oman urheiluopiston

Nyt olisi vihdoin se hetki kun Satakunnan kuntien olisi yhdessä päätettävä ottaa "härkää sarvista". Satakunnan urheiluväki on jo vuosikaudet toivonut maakuntaan omaa urheiluopistoa tuloksetta. Tällä kertaa asian esille ottamiselle aika on paljon otollisempi, kuin milloinkaan ennen. Kuntien kassavaroista valtaosa jo nyt "uppoaa" sairaanhoitokuluihin. Tarvitaankin nyt järeät otteet sairauksien ennalta ehkäisyyn sekä kuntalaisten terveyden ylläpitoon. Maakunnan oma urheiluopisto antaisi oivan mahdollisuuden perehdyttää ja "koukuttaa" Satakuntalaiset terveisiin elämäntapoihin.

Urheiluopistot ovat koulutusorganisaatioita, huippu-urheilun valmennuskeskuksia ja koko kansan vapaa-ajan liikuntaharrastuksen keskuksia. Urheiluopistot järjestävät liikunta-alan ammatillista perus- ja lisäkoulutusta sekä vapaa-ajan kurssitoimintaa.

Suomi on tunnettu yhdestätoista toimivasta urheiluopistosta, jotka ovat sijoittuneet liikunnan ja urheilun koulutus- ja osaamiskeskuksiksi eri puolille Suomea.

Opistojen päätoiminnot ovat kaikilla yhtenäisiä: koulutus, urheilu ja valmennus sekä terveysliikunta.

Urheiluopistot tarjoavat terveys- ja kuntoliikunnan kurssitusta kenelle tahansa suomalaiselle, perheille, lapsille, aikuisille liikuntaharrastuksen aloittajille, kuntoilijoille, senioreille sekä urheilijoille.

Urheiluopiston saamisella Satakuntaan olisi iso merkitys myös maakunnan huippu- ja kilpaurheilulle. Maakunnan urheilijat ja joukkueet saisivat silloin läheltä nykyaikaiset olosuhteet valmentautumiselle menestymään aina vaan kovemmaksi menevässä kilpailussa. Rakennettavat kansainväliset mitat täyttävät kilpailupaikat mahdollistaisi myös maaotteluiden sekä mestaruuskisojen järjestämisen. Lisäksi urheiluopistolla olisi erinomaiset olosuhteet eri lajien ja alojen massatapahtumien järjestämiseen.

URHEILUOPISTOT, JOTTA LIIKKUISIMME ENEMMÄN

Satakunnan kunnilla on nyt näytön paikka, maakuntahengellä ja kuntayhteistyöllä saadaan ihmeitä aikaan. Miettiessäni paikkakuntaa, mihin Satakunnassa urheiluopisto kannattaisi rakentaa, niin erinomaisia vaihtoehtoja on paljon. Välimatkat Satakunnassa ovat lyhyitä, joten uskonkin maakunnan väen löytävän yhteisen sävelen tällaiselle kaikkia hyödyttävälle hankkeelle.