Rauman koulut näyttää Porille "närhen munat" !

Kirsi Naukkarinen, yhteyspäällikkö, Liikkuva koulu -ohjelma

MTV-lava 11.7.2016 Pori X-Breikki

Heti liikunnallisen "vartin" avauksessa yhteyspäällikkö Kirsi Naukkarinen "pamautti pöytään" kovat luvut, Liikkuva koulu - ohjelmassa on nyt mukana 1600 peruskoulua.

Mikä meitä Porilaisia oikein vaivaa ? tai oikeastaan Porilaisten koulujen rehtoreita? Lähes 100 000 asukkaan Porista on mukana ainoastaan 10 koulua. Kaikista muista Porin kokoisista kaupungeista on lähtenyt keskimäärin 30 koulua mukaan Liikkuva -koulu ohjelmaan. Suomen  Liikkuvissa kouluissa opiskelee nyt jo yli 70% Suomen peruskoululaisista. Pienen ja "pippurisen" Rauman koulut ovat oivaltaneet tämän "idean" ja kiitettävästi lähteneet jo 12 koulun voimalla vaalimaan terveyttä liikunnalla. Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Koulun käytännöillä on suuri merkitys lasten ja nuorten fyysiseen aktiivisuuteen. Lähes kaikki lapset suorittavat oppivelvollisuutensa koulussa ja viettävät siellä suuren osan arkipäiviään. 

Liikunnan myönteiset vaikutukset lasten terveyteen ja hyvinvointiin ovat kiistattomat. Säännöllinen liikunta edistää lasten terveyttä. Monipuolisen liikunnan myötä motoriset taidot ja fyysinen toimintakyky kehittyvät. Runsas istuminen puolestaan heikentää terveyttä monin tavoin.