Raksakahvit

Rakennusteollisuuden raksakahvit
To 17.7.2014 klo 14.00-15.30
Raatihuoneen puisto

Raksakahvit

Raatihuoneen puistossa olevan työmaakopin seinässä olleet julisteet saivat mielenkiinnon heräämään.

Toisessa luki: Viisaat kypärät yhteen (työturvallisuus on tekijöidensä summa). Toisessa vastaavasti luki: Tervetuloa raksakahville, Rakennusteollisuus tarjoaa pullakahvit ja juttuseuraa - sana on vapaa.

Itsekin olen ollut vuosien varrella muutamaan otteeseen raksalla ja mukavat muistot ovat niistä kerroista itselleni jäänyt. Ei sitten muuta kuin puistoon kahvijonoon aistimaan ja kuuntelemaan "aitoja ihmisiä". Kahvijonossa sai heti sitä tunnetta mitä olin toivonutkin. Naiset edessäni puhelivat, että täällä saa oikeeta itse leivottua pullaa ja kahvia punaisella maidolla. Lisäksi rouvat kopilla tarjosivat mehua sekä kolmen värisiä Marianne-karkkeja. Kaikkia sai muuten santsata. Siinä kahvia juodessani huomasin ympärilläni olevan aitoja raksanaisia ja -miehiä. Joukkoon oli liittynyt myös useita nuoria miehiä pikkutakeissaan sekä naisia, oletettavasti toimisto- ja "konttoriväkeä". Kahvinjuonnin ja keskusteluiden lomaan saatiin vielä yllätyskin, 10 raksatyttöä (naista) esitti Skanska-liiveissä ruohikolla tanssiesityksen mukaansa tempaavan musiikin tahdissa.

Tämän vuoden SuomiAreenan kohokohtani on nyt koettu, raksakahveilla oli kuin "harjakaisissa". Ei tarvitse lähteä Jyväskylään asuntomessuille, Raatihuoneen puiston iltapäivä tarjosi Raksamessut.

Raksakahvit poikkesi positiivisesti muista SuomiAreenan tilaisuuksista, olimme kaikki panelisteja.