"PUNAINEN KORTTI" PORIN REHTOREILLE !

REHTORIT ! Teillä on vastuu, että kouluissanne liikutaan. Porista vain 10 koulua mukana Liikkuva koulu - ohjelmassa se vaan on liian vähän.

14.7.2016 Porin urheilukeskus  Liikkuva torstai - koko perheen liikuntatapahtuma Rion olympialaisten ja paralympialaisten hengessä / PASI PIHLAVISTO

HYVÄ PASI TÄTÄ LISÄÄ ! Melskettä, iloista kirkuntaa ja ennen kaikkia liikkuvia lapsia. Tässä tilaisuudessa lapsilla tosiaan oli kivaa ja monipuolista tekemistä. Lisäksi hienoa oli, että tilaisuus oli saanut liikkeelle myös paljon lasten vanhempia. Mikä sen parempaa lasten kehitykselle kun päästä vanhempiensa kanssa harrastamaan ja nyt myös monipuolisesti kokeilemaan kaikenlaisia liikuntalajeja.

 

LiIIAN VÄHÄN LIIKKUVISTA LAPSISTA MILJARDIEN LASKU

Lasten liikuntaan pitää investoida !

Lasten ja nuorten liikkumattomuus on iso ongelma. Tiedetään, että vain pieni osa suomalaisista nuorista liikkuu riittävästi terveytensä ylläpitämiseksi. Lähes 95 % lapsista viettää liikaa aikaa ruutujen ääressä ja vain 20 % liikkuu suosituksen mukaan tunnin päivässä.

Laskua siitä maksetaan jo nyt.

Terveydenhuollon kustannukset ovat 18 miljardia, ja siitä kansalaisten vähäisen liikkumisen aiheuttamia on jopa kaksi miljardia. Kustannukset koostuvat pitkälti aikuisten sairauksista, kuten kakkostyypin diabeteksesta.

- Kun ennen kakkostyypin diabetesta pidettiin ensin vanhusten ja sen jälkeen työikäisten sairautena, hoidetaan sitä tänä päivänä jo lastenpoliklinikoillakin. Kun heistä tulee aikuisia ja päälle lisätään sairastelun aiheuttamia monia kustannuksia, päästään 3-4 miljardin kustannuksiin.