JUMALASTA ON PUHUTTAVA SUORAAN

JUMALASTA ON PUHUTTAVA SUORAAN

Maailma huutaa, Jumala kuiskaa

Vasemmistoliiton kansanedustaja ANNA KONTULAN kirja uskosta ja uskonnosta, MISTÄ EI SAA PUHUA, puhutti SuomiAreenan tilaisuudessa.

JUMALASTA ON PUHUTTAVA SUORAAN
Luterilaisen kirkon ongelma Kontulan mukaan on se, että Jumalasta ei enää uskalleta puhua suoraan.
Kirkolla on monta roolia, mutta uskon hengellinen ulottuvuus on ainoa, jota ei voi hoitaa maallisin toimin. Jos pastoritkaan eivät enää uskalla puhua Jumalasta ja Jeesuksesta, kirkko uhkaa muuttua elämyspalveluiden tuottajiksi muiden vastaavien rinnalle.

Kansanedustaja Anna Kontula kertoi olevansa kotoisin kommunistiperheestä, jossa uskonnolla ei ollut sijaa, mutta lähimmäisen rakkautta oli yllin kyllin.

Ei ollut yllätys, että paneelissa nousi esille sisäministeri Päivi Räsäsen viimeaikaiset kannanotot. Aluksi panelistit vähättelivät kohua ja laittoivat sen enemmänkin kesätoimittajien ja heinäkuun uutisvähyyden piikkiin.
Kontula lopulta sanoi olevansa ministerin kanssa monesta asiasta eri mieltä, mutta viimeisessä kohussa samoilla linjoilla hänen kanssaan. Kertoi olevansa myös mielissään tällaisista isoista linjapuheista.

Piispa Kaarlo Kalliala käyttäytyi arvokkaasti, eikä ollut oikeastaan mistään huolissaan. Paavo Ruotsalaisen Siionin virsistä piispa piti.
Mika Malkamäki taasen kertoi ”varmuuden vuoksi” uskovista, jotka kuuluvat kirkkoon.

Odoin paljon odotin tältä tilaisuudelta, mutta vähäiseksi jäi anti tällä kertaa.
Panelistit puhuivat sellaista ”kieltä”, että tavallinen seurakuntalainen oli ihan pihalla vaikka oltiin teltassa.

Kuuntelijoita oli kiitettävästi, mutta tavallista seurakuntaväkeä ei juuri näkynyt.

ANNA KONTULAN TUKIJOUKOT SAIVAT ILMEISESTI SITÄ MITÄ OLIVAT TULLEET KOKEMAAN, NIIN INNOISSAAN OLIVAT KONTULAN PUHEENVUOROISTA.