75 miljoonaa Turkkilaista EU-jäseneksi ?

Kaksintaistelu jota ei tullutkaan

MTV-lava 15.7.2016 Meppien kaksintaistelu

Meppien kaksintaistelusta ei ollut tietoakaan, kun mepit Miapetra Kumpula-Natri ja Jussi Halla-aho keskustelivat Turkin EU-jäsyydestä. Halla-aho esitti niin vakuuttavia faktoja, että eipä siinä voinut Kumpula-Natri muuta tehdä kuin lähteä "kiemurrellen" olemaan samaa mieltä Halla-ahon kanssa.

Turkissa on 75 miljoonaa asukasta, ja viisumivapaus toisi heille oikeuden matkustaa Schengen-alueella ilman viisumia kolme kuukautta. Viisumivapauden myötä erittäin suuri määrä ihmisiä todennäköisesti tulisi EU-alueelle ja jäisi sinne aiheuttamaan ongelmia totesi Halla-aho.

Kaksintaistelun aikana kävi monesti selväksi, että Kumpula-Natri on tässä asiassa "läksynsä" lukenut. Näissä EU-jäsenyys keskusteluissa pärjää jatkossakin hyvin kun kuuntelee Hallo-ahon viisauksia. Halla-ahoa kuunnellessa tavallinen maallikkokin pystyy luomaan itselleen todenmukaisen kuvan tästä Turkin mahdollisesta EU-jäsenyydestä.

Halla-aho totesi myös EU:n sisäinen vapaa liikkuvuus edellyttävät, että yhteinen ulkoraja on hallinnassa (Suomella Venäjä ja Norja). Tällä hetkellä se ei ole, ja paine sisärajojen valvonnan uudelleenkäynnistämiseen kasvaa kaikkialla Euroopassa.