Uutiskatsaus BumtsiBumista

PORILAISET ALOITTAVAT AINA HUONOISTA UUTISISTA. Niitä on tällä kertaa kuitenkin vain yksi. Pahalta mieleltä ei Raatihuoneenpuiston alkuillassa kokonaan vältytty. Penkin päässä itselleen paikkaa varannut poika tippui penkiltä, kun kaksi porilaista muijaa änkesivät takapuolensa liian pieneen väliin. Ihan vaan ahneuttaan, sillä istumapaikat olivat loppuneet jo paljon aikaisemmin. Hetken kuluttua isoisä saapui pojan kanssa paikalle ja ilmoitti naisille selvästi mutta asiallisesti pojan istumapaikan varastamisesta. Poika sai paikkansa takaisin ilman mutinoita. Isoisän toiminnan ansiosta tämä oli itse asiassa hyvä uutinen. Omia ja toisen oikeuksia pitää ja saa puolustaa!

LISÄÄ HYVIÄ UUTISIA, NIITÄ ON NIMITTÄIN ENEMMÄNKIN. Musiikin ja iloisen yhdessäolon tuottama voima näyttäytyi aurinkoenergian täyttämässä illassa Porin Raatihuoneenpuistossa. Suomi-Areenan ohjelmassa on puhuttu paljon nykypäivästä ja tulevaisuudesta. Nyt mentiin lujaa taaksepäin. Ja hyvä niin. Marco ”Naminami” Bjurström ja BumtsiBum-ohjelma tuottivat viimeksi kymmenen vuotta sitten Suomen kansalle musiikillista aivopähkinää ja joraamisen iloa.

Taaksepäin katsominen kertoo mihin suuntaan on edetty. Vanhojen kavereiden kohdatessa tuntuu, että välissä olleita vuosia ei olekaan. Nyt kävi juuri niin. Lauantai-illan televisioviihde oli vielä vuosikymmen sitten saunan jälkeinen traditio, jota seurattiin yhdessä olohuoneen sohvalta.

Uusien sukupolvien myötä vanhaan ei ole enää paluuta. Toivottavasti yhteisellä sohvalla vielä tavataan, mutta musiikkiohjelmat ovat muuttuneet entistä kilpailuhenkisemmiksi. Bjurströmin leikkimielisen vapaa ja humoristinen pisteidenanto muistutti oivallisesti, miten kaikkea ei tarvitse kilpailuttaa. Joskus riittää kun homma toimii, eikä ketään varmasti edes viluttanut.

Vain Seppo Hovi puuttui.


BumtsiBum! -show
ke 15.7.2015 klo 18.15-19.30 Raatihuoneenpuisto Purje-lavalla