Uskon etsintää Strippiklubilla

Fingerporin Strippiklubilla avattiin, paljastettiin ja oltiin henkisesti alasti. Happi ei loppunut kiihkon vuoksi, vaan tila oli auttamattoman pieni suhteessa uskoa etsineisiin. Hesarin tarjoama juoma rauhoitti ahtaudessa. Rahastakin puhuttiin, mutta ei sitä kumminkaan tungettu kenenkään liiveihin.

Henkisessä alastomuudessa puhutaan uskosta ja uskomuksista. Ihmisten uskomusjärjestelmät heijastuvat niin sairastumisiin, parantumisiin, tiedonhakuun, itsearvostukseen, tulevaisuudenuskoon kuin poliittiseen ajatteluun. Ihmisen luontainen uteliaisuus ja nykymaailman moninaisuus mahdollistavat tietoisuuden yhä useammista uskomisen tavoista.

Maailma on rakentunut kaltaisekseen sen vuoksi, mihin aikaisemmin on uskottu. Tämä oli itselleni keskustelun rakentavin anti. Tilaisuudessa tuli todesti todennetuksi, miten oma ajattelu kapeutuu ja pyörii kehää. Uskominen ja usko on aina mieltynyt minun ajattelussani uskontoon, mutta uskonnoksihan voi nykypäivänä luokitella paneelikeskustelun mukaan mitä vain uskomusjärjestelmiä, vaihtoehtohoitoja, salaliittoteorioita tai ideologioita. Energeettinen ihmiskuva ja sisäinen jumaluus kuvaavat ihmisen jo lähes kaikkivoivaksi.

Tiedeusko on minulle tutumpaa, vaikka en sitä uskoksi luokittelekaan. Tiedehän perustuu faktoihin, perusteluihin ja todisteluihin. Aivan niin, perustuuhan uskontouskokin todisteluun.


ti 14.7.2015 Mihin kaikkeen Suomi uskoo?
Kulttuurikulma