Kuminauhaa työelämään

Jousto. Sitä ei herunut SuomiAreena -pihan ovella, kun tulijoita riitti pitkäksi jonoksi asti. Aina ei pidäkään joustaa. Onneksi keskustelua oli mahdollista seurata Jazzkadun suurelta screeniltä. Hyvin näkyi ja kuului! Rajuin osa sadekuurostakin jousti väistäen katseluareenan.

Eri sukupolvia edustaneilta panelisteilta tuli selkeä vastaus työelämässä jaksamiseen: joustot. Ääneen mainituilla työelämäjoustoilla tarkoitettiin lähinnä joustoa työajoissa tai mahdollisuuksia tehdä välillä muita töitä joutumatta irtisanomaan itseään vakituisesta tai pitempikestoisesta työpaikasta. Myös ison perheen ja työelämän yhdistämisen haasteista ja omien tarpeiden hetkellisestä sivuunlaittamisesta kuultiin kokemuksia porilaiselta panelistilta. Joustoa sekin.

Työntekijöiden on hyvä muistaa, että esimies ei aina ole ainoa joustoon ja muutokseen pystyvä. Paneelissa käytettiin termiä alaistaidot, mutta korrektimpi ilmaisu taitaa olla työyhteisötaidot. Silloin vähennetään eriarvoisuuden ja vallan kitkaa, joka helposti esimiehen ja työntekijän välissä hiertää.

Keskustelu pysyi mielenkiintoisena panelistien rehevien puheenvuorojen, riittävän erilaisten työelämätaustojen ja hyväntuulisuuden vuoksi. Juontaja Baba Lybeck piti sekä asian että panelistit aisoissa rautaisella mutta lämpimällä otteellaan. Myös naurua riitti, eihän työelämäkään aina niin vakavaa ole.to 16.7.2015 klo 14-15.15
Nuoruuden notkeutta, keski-iän ketteryyttä ja työuran lopun viisautta
SuomiAreena -piha