Ehkäisyllä uuteen alkuun?

Ensi- ja turvakotien liiton slogan "Uuteen alkuun" on inhimillisyyttä parhaimmillaan. Lähes kaikki ansaitsevat uuden alun, oli menneisyydessä mitä tahansa. Pitäisikö perhetyön tuloksellisuutta tarkastella juuri uuden alun antamisen ja sen tuetun käyttämisen näkökulmasta?

Panelistit olivat sinänsä mielenkiintoisia ja asiansa tuntevia. Erityisesti kahden kokemusasiantuntijan mukanaolo ilahdutti minua jo etukäteen. Tätä omaelämäkerrallista ja kokemuksellista asiantuntijuutta ei kuitenkaan osattu hyödyntää ainakaan tätä kuulijaa tyydyttävällä tavalla. Harmi.

Ennaltaehkäisyn merkitys kuului monen panelistin mielipiteenä perheiden hyväksi tehtävässä työssä. Korjaava työ on valtavan kallista. Professori Pentti Arajärvi kiteytti lasten suojelun ja perhetyön tärkeimmäksi tehtäväksi ehkäisyn. Asiayhteydestä oletan, että hänkin tarkoitti ennaltaehkäisyä. Muuten tämä keskustelu ei puuttunut perhesuunnitteluun. Mutta tarvittaisiinko ennalta ehkäisevällä työotteella edes uusia alkuja? Matkaa voisi jatkaa tehtyään vielä pieniä suunnantarkistuksia.

Ensi- ja turvakotien liitto ry:n 70-vuotisjuhlan yhtenä tilaisuutena Kaupungintalon piha keräsi vain vähän kiinnostuneita. Ilahduttavaa oli mukana olleiden lasten liikkuminen, eikä heitä kukaan hätistellytkään. Ennemminkin suojeltiin.to 16.7.2015 klo 15.45-17
Tuloksellista apua vauva- ja lapsiperheille
Kaupungintalon piha