Tähtien työ

Meistä tuli lääkäreitä, taksikuskeja, suutareita... Purje-lavalla näytettiin, mitä muusikon työ lavalla on. Porilainen yleisö osoitti suosiota jo harjoituksissa, eikä Raatihuoneenpuisto olisi voinut olla täydempi. 

Työ ja onnellisuus sopivat hyvin illan teemoiksi. Päivystävän kitaristin Mikko Kososen yhtye teki työtään loistavasti. Upeaa nähdä, kun ihminen saa tehdä työtä josta nauttii. Silti nautinto ei tule ilmaiseksi: kiertävän muusikon työ sisältänee valtavasti kulkemista, odottelua ja oman sängyn haikailua.  

Vanha nainen oli vahvasti mutta nautittavasti hunningolla. Kurkkua todellakin kuristi, kun hetkellisesti meillä oli täydellinen elämä. Musiikin voima on valtava. Onnea löytyy myös muusta. André Noel Chaker muistutti selvällä suomen kielellä: Suomi on huippumaa niin rehellisyydessä kuin koulutuksessa.  

Yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Anssi Kela oli kuin messias Raatihuone kulissinaan. Työteeman viesti oli väkevä: meidän piti muuttaa maailmaa. Ja silti meillä on jokaisella missiomme: mun täytyy kävellä näin. Tuomas Kyrölle sopiva työ löytyi kellarin omasta rauhasta. Sieltä käsin Kyrö levittää saamaansa mummoviestiä maailmalle. Harmitus suodatinpussien loppumisesta loppui mummon suhteellisuutta sisältävään tokaisuun: Tajuatko sä poika, että meiltä loppui aikanaan kahvi viideksi vuodeksi!

Puiston penkit täyttyivät jo hyvissä ajoin. Ehkä väki valui paikalle, kun Antinkatu yllätysvierashaastatteluineen oli tukossa. DNA järjestävänä tahona oli pienen ihmisen asialla: jaossa olleet tukevat pahvijakkarat lisäsivät konserttinautintoa ja taaempana olevien näkyvyyttä. Mitähän ensi vuoden SuomiAreenan pääyhteistyökumppani evankelisluterilainen kirkko keksii jo perinteiseen keskiviikon viihteelliseen iltaan?

 

ke 13.7.2016 klo 18-19.15, Raatihuoneen puisto
Tähdet Porin illassa
DNA

Erin, muusikko
André Noel Chaker, puhuja
Anssi Kela, muusikko
Tuomas Kyrö, kirjailija
Suvi Teräsniska, muusikko
Mikko Kuustonen, juontaja