Vain Porilaisten marssi puuttui

Suomi-Areena –viikko on päättynyt. Keskustelu kuitenkin jatkuu. Olin mukana monessa keskustelutilaisuudessa. Merkillepantavan hienoa oli, että penkit olivat useimmissa tilaisuuksissa täynnä ihmisiä. Kaikki kuuntelivat ja pysyivät paikoillaan koko keskustelun ajan. Yhtään sairauskertomusta en ympäriltäni kuullut. Promenadin konserteissakin korvan takana käydään välillä kovaa keskustelua siitä, kumman lääkearsenaali on kattavampi. Suomi-Areenan yleisölle tästä suurkiitos! Kävijämäärään tuli uusi ennätys. Luku olisi vielä suurempi, jos laskettaisiin mukaan kaikki virallisen ohjelman lisäksi käydyt keskustelut. Tiedän ainakin Hevosluodon Siirtolapuutarhayhdistyksen järjestäneen oman tilaisuutensa, jossa taustamusiikkina oli jazz-konsertti joen toisella puolella. Mikä sen hienompaa? Myös monessa kotipihassa keskusteltiin ja väiteltiin viikon aiheista.

Kaiken kaikkiaan viikko oli onnistunut vaikkakin huomioitsijan kannalta työntäyteinen. Anti on itsellekin henkisellä puolella, koska palkkaa tai korvauksia tästä hommasta ei makseta. Eikä kuulukaan. Henkilökohtaista positiivista palautetta on tullut runsaasti. Kiitos siitä!

Lähes 60.000 kävijässä oli runsaasti ulkopaikkakuntalaisia, mutta ilman porilaisten vilkasta osallistumista mahtaviin kävijämääriin ei olisi päästy. Siksi Suomi-Areena olisi voinut päättyä Porilaisten marssiin. Kenties ensi vuonna.