Kreikka holhoukseen ja syystä

Kreikka on elänyt yli varojensa jo pitkään. Taloutta on hätistelty laittamaan kuntoon. Lupauksia on ollut. Vähän on tehty. Nyt on selvää, että Kreikka joutuu holhoukseen. Joko Euromaana tai sitten sen ulkopuolella.

Maanantaiaamun keskustelussa tätä mieltä olivat myös Matti Vanhanen ja Antti Lindtman. Euromaana Kreikan omaisuutta siirretään kreikkalaisen vallan ulkopuolelle. Se onkin ainoa oikea vaihtoehto. Muuten lupauksista luistetaan taas.

Meikäläiset lainavakuus- ja ulosottojärjestelmät olisivat jo toimineet. Pankki olisi hakenut saataviaan ulosotossa ja omaisuus myyty pakkohuutokaupassa. Velallisella ei ole sen jälkeen mitään sanomista entisestä omaisuudestaan.

Kaikkein köyhin osa Kreikassakin kärsii tästä eniten. Se on aivan sama kuin näissä Suomen säästöissäkin. Kaikki tulonsa elämiseen käyttävät kärsivät jo siitä, että tulot vähenevät ja menot lisääntyvät esim. 50 eurolla kuukaudessa. Näistä ihmisistä minä olen huolissani sekä Kreikassa että Suomessa. Syyllisiä tilanteeseen he eivät ole.