VIHJEITÄ SEURAAVAAN SUOMI-AREENAAN

No niin, huomiot on sitten huomioitu. Mielenkiintoisen viikon lopulla tulee mieleen, miten Areenaa voisi kehittää. Ensiksi on todettava, että kun numeroituja tapahtumia oli peräti 154, niin vähempi riittäisi. Samaa porkkanaa purtiin monelta kantilta, mutta silti valmista ei tullut. Toinen, tärkeämpi näkökohta on, että lavoilla kuultiin mitäänsanomatonta poliittista jargonia enemmän mitä lääkäri määrää. Tällä tarkoitan, että ajankohtaisia peruskysymyksiä puitiin aivan ympäripyöreästi. Suomen talous on vaikeuksissa - parannusehdotuksina pelkkiä fraaseja. Hallintorakenteet olisi uudistettava - vastauksena 'identiteetti'. Arvokysymyksiä ei käsitelty - ne ovat tabu. Luetteloa voisi jatkaa.
Parannusehdotukseni on, että jokaiseen keskusteluun nimetään sellainen juontaja, joka ei päästä keskustelijoita vähällä. Hän keskeyttäköön jokaisen puheenvuoron, jossa on seuraavia sanoja: kokonaisvattainen, voimavara, lisää resurssejua, piristysruiske, heikoimmassa asemassa ja niin edelleen.
Kun sanomme kissaa kissaksi eikä karvaiseksi häntäelukaksi, olemme päässeet eteen päin. SIIS, miksi ihmiset käyttävät korulauseita?