VENÄJÄÄ VAROVASTI

Perjantai-aamupäivällä Suomi-Areenan pihalla keskusteltiin aiheesta "EU ja Venäjä - euro ja rupla. Paneelilla oli todella asiantunteva juontaja - suurlähettiläs Heikki Talvitie. Keskustelijoina oli kolme poliitikkoa, Paula Lehtomäki, Jouko Skinnari ja Tarja Cronberg. Keskustelusta jäi yleiskuva, että Venäjään suntaudutaan edelleen ylivarovaisen suomettuneesti, josta pari esimerkkiä.
Kun puhuttiin kaasuputkesta, niin asoista silloin ympäristöministerinä vastannut Paula Lehtomäki edelleen toisti putkikysymyksen olevan ympäristökysymys - ei poliittinen. No, putki on Venäjälle niin tärkeä, että se suojaa sen tarvittaessa Venäjän laivaston koko voimalla. Ihmeellistä, että Paula suhtautuu koviin poliittisiin kysymyksiin kiltin pikkutytön tavoin. Suomalaisen poliitikon on ajettava Suomen kansan etua - se on dogmi.
Puhuttiin viisumiasioista ja siinä kaikki olivat yksimielisiä - viisumipakko on säilytettävä. Tämähän on Suomen valtiolle myös melkoinen tulonlähde.
Kun puhuttiin itä-Suomen maakaupoista, niin kukaan ei niitä kritisoinut. Kaikki hokivat, että vapaassa maassa jokainen saa myydä omaisuuttaan. No, asia voitaisiin hoitaa vaikeutetusti, esimerkiksi siten, että lupa-asiat kiertäisivät 10 viraston kautta! Muuten, Venäjän pinta-ala on 150 milj km2 - kyllä siellä tonttimaata on!
Lähialueyhteistyö on jonkinlainen taikasana. Käytännössä se tarkoittaa, että kiltti Suomi maksaa miljoonia Venäjälle vastikkeetonta rahaa. Sitä paitsi, kun raja on siinä, missä se on, niin mitä meitä liikuttaa, vaikka venäläiset purkaisivat Viipurin linnan!
Karjala-kysymystä sivuttiin myös. Erikoinen kysymys tuli yleisön joukosta: Karjala tulisi palauttaa 'henkisesti'!
Minä kannatan enemmän fysiikkaa.