Tasa-arvoa raikkaasti

Ti klo 10.30 oli Antinkatu 2:ssa Zonta-järjestön järjestämä keskustelutilaisuus 'Nainen ylimmässä johdossa - menestyksen tae.' Keskustelijoita oli viisi: Antti Herlin, Eva Liljeblad, Paula Risikko, Jaana Tuominen ja Minna Vanhala-Harmanen. Juontajana oli varatuomari Tuulikki Petäjäniemi. Keskustelu ei edennyt vanhoja tuttuja uria, vaan siihen saatiin uusia, raikkaita näkökulmia. Tilaisuus alkoi tutulla lasikattoväitteellä, johon yleisön joukosta muistutettiin, että on olemassa lasilattia, jonka alle naiset harvoin putoavat. Keskustelussa teemaa käsiteltiin monilta kanteilta - ovatko kiintiöt hyvä asia - useimpien keskustelijoiden ja myös yleisön mielestä ei. Puhuttiin työn ja perheen yhteensovittamisesta, mikä nyky-Suomessa on ratkaisematon ongelma. Siksi pohdistaab keinoja vanhemmuuden kustannusten tasaamisesta. Etelä-Suomessa 40 v täyttäneistä naisista 45% on synnyttänyt - kansakunnan kannalta erittäin huono asia. Naisjohtajuutta käsiteltäessä todettiin se vanha tosiasia, että nainen ei mielellää nota riskejä, toisin kuin useat miesjohtajat.
Panelistit totesivat, että monet koulutetut naiset lokeroituvat tiettyihin tehtäviin, kuten henkilöstöhallintoon ja siksi naisissa on vähän operatiivisia johtajia.
Ilta-sanomissa oli 5.7.2011 taulukko naisten ja miesten keskiansioista. Tämän tilaston yllättävä sanoma on, että useimmissa tehtävissä nainen ansaitsee miestä enemmän. Tämä aihe on tasa-arvoihmisille tabu, samoin kuin se, että miehellä on enemmän todellisia velvollisuuksia, kuten maanpuolustusvelvollisuus. 2000-luvun Suomessa tämä taakka voitaisiin jakaa tasaisemmin.
Keskustelun aikana nähtiin yksi uloslähtö. Muuan nainen piti 10 min sekavan puheenvuoron, jossa jokainen panelisti haukuttiin, minkä jälkeen kyseinen nainen marssi mielenosoituksellisesti ulos.