ONNEKSI ON LOTTO!

Veikkaus Oy:n 75-vuotisjuhlan kunniaksi Promenadikeskuksessa keskusteltiin perjantaina Veikkauksesta, voittovarojen käytöstä kulttuurin ja urheilun tukemiseen ja tulevaisuudennäkymistä. Yilaisuuden juontivat Marko Keränen ja Jasmin Hamid. Aluksi oli taiteellinen puoli, jossa Happy Dance'n tanssiparit esiintyivät. Sitten lavalle tulivat Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki. He esittelivät juuri ratkenneen sanoituskilpailun, jossa siis kilpailijat tekivät sanoituksen valmiiseen säveleen. Yleishavainto oli, että kilpailuun tuli kovin synkkiä tekstejä. Toinen havainto oli, että tesktit olivat liian pitkiä. Kolmeen minuuttiin ei pitkiä jeremiadeja mahdu. Kilpailun voittaja Jami Turusta oli silminnähden jännittynyt.
Sari Rehell esitteli nuori kulttuuri -säätiön toimintaa, joka tukee nuoria taiteenharrastajia, ilmeisen hyvin tuloksin.
Veikkauksen toimitusjohtaja esitteli yhtiön toimintaa. Jokaisesta Veikkauksen kassaan kilahtavasta eurosta vain8 c menee yhtiön kuluihin, loput jaetaan voittoina ja Opetusministeriön jakamina vaikkausvoittovaroina. Uhkana veikkausmonopolille ovat nettiyhtiöt, joiden tulos jää Suomen ulkopuolelle. Suunnitteilla on Veikkauksen, RAY:n ja Finntoton fuusio, joka selventäisi pelikenttää. Jääkiekkolegenda V-P Ketola toi esiin harrastusten kalleuden, joka karsii lahjakkaita nuoria harrastuksista.
Toin esille yleisökysymyksenä, miksi meillä tuetaan niin mahdottoman monia urheilulajeja. Kun keskityttäisiin harvempiin lajeihin, Suomi saisi mainetta ja kunniaa. Pesäpalloa ja kyykkää kun harrastetaan vain Suomessa. Jos Suomi satsaisi enemmän vaikka jalkapalloon, maailmanmaine olisi taattu. MM-kisoja katsotaan Tyynenmeren saaria myöten. Kysyin Veikkauksen toimitusjohtajalta, miksi loton 7-oikein voittoluokka antaa miljoonia, mutta alin 4-oikein vain kympin. Koponen vastasi, että se on aina kuulunut loton luonteeseen - halutaan kasvattaa päävoittoa. Muissa rahapeleissä on 'reilummat säännöt.