MIEHET OVAT ROISTOJA!

Otsikon mukaista väittämää ei suoranaisesti kuultu BePopin naisrauha-keskustelussa, mutta henki oli tuollainen. Lavalla oli kuusi naista Tarja Halosen johdolla ja miehet saivat kyytiä.Puhuttiin seksuaalisesta ahdistelusta, tummien maahanmuuttajien syyllistämisestä, seksin ostokiellosta, omituisesta käsitteestä 'nollatoleranssi' ja häirintään puuttumiseen työpaikoilla.

Puheissa nämä tasa-arvonaiset toki myönsivät, että seksuaalinen häirintä ei liity sukupuoleen, mutta joka tapauksessa mieskuulijat tunsivat olevansa syytettyjen penkillä. Rasismin kytkeminen seksuaalihäirintään kävi tasa-arvonaisilta vaivattomasti. Jokin aika sitten HS:ssa oli tunnetun feministin Päivi Honkatukian kirjoitus, jossa hän tuoreen, maahanmuuttajien tekemän joukkoraiskauksen jälkeen oli sitä mieltä, että kyseessä on 'yksittäistapaus' ja että valkoiset suomalaiset raiskaavat eniten! Heh-heh.

Välillä puhuttiin tokia asiaakin, kun analysoitiin flirtin ja häirinnän rajaa. Moneen otteeseen tuotiin esille hämärä käsite 'nollatoleranssi', jota kukaan ei osannut määritellä. Rohkean vitsin kertominen lienee tätä - ihme, että olen vielä vapaalla jalalla!

Keskustelussa todettiin, että jos nainen joutuu seksuaalisen, verbaalisen ahdistelun uhriksi, ahdistelijalle on sanottava asiasta, tai kerrottava esimiehelle. Nyt kuitenkin on otettava huomioon realismi. On eri asia, jos naispoliitikkoa häiritään, tai jos kyseessä on tavallinen Maija Möttönen

Kaikki asiat ovat teoriassa selkeämpiä kuin käytännössä.