KUUSI TIMOA AREENALLA

Torstai-iltapäivällä kaupungintalolla oli mielenkiintoinen keskustelu aiheesta: 'Työ tekemällä loppuu - Timokratia'. Timokratia tässä tarkoitti, että areenalla oli kuusi Timo - juontajana Timo Koivusalo ja keskistelijoina Timot Vallittu, Jaatinen, Laaninen, Leppä ja Lindholm. Tilaisuus oli TEAM:n eli Teollisuusalojen ammattiliiton isännöimä, joten Timo Vallittu oli kokoonkutsuja.
Otsikon vastaukseen annettiin yksimielinen vastaus: työ ei lopu - MUTTA osaavista työntekijöistä alkaa olla puutetta. Kun puhuttiin Euroopan ja Suomen taloudesta, niin todettiin yksimielisesti, että yksityinen sektori on tärkein. Julkinen sektori on paisunut hyvinä vuosina ja lama-aikana asialle ei voida tehdä mitään. 'Reppu', jonka jätämme tuleville sukupolville, on tolkuttoman raskas ja siihen on ehdottomasti käytettävä radikaaleja toimenpiteitä..
Kun puhutaan Suomen korkeasta palkkatasosta ja sen myötä huonommasta kilpailukyvystä alemman palkkatason maiden kanssa, niin tähän on ratkaisu, että Suomi tekee 'vaikeita asioita'. 90-luvulla ratkaisu oli kännykät. Nyt ei pidä lähteä siitä, että yksi innovaatio ratkaisee asiat - tarvitaan 'monikärki'.
Pari Timoa toi esille tärkeän asian, ei vain teollisuus ole tärkeä, vaan myös kulttuuri. Millaisena Suomi nähdään maailmalla, sillä on merkitys koko 'Suomi-brändille'.
Ajatushautomo Liberan teesit puhuttivat, juttu oli HS:ssa 7.6. Lyhyesti sanottuna siinä koko ay-liike todettiin aikansa eläneeksi ja olevan haitallinen ei vain yrityksille, vaan myös työntekijöille. Liberan idea on, että palkkaa maksetaan vain tuottavuuden mukaan ja luovutaan tulosopimuksista. Asiaa kysyttiin yleisöltä ja äänet jakautuivat. Kun puhuttiin, pitäisikö työttömän nuoren ottaa työpaikka alemmalla palkalla, kun vaihtoehtona on jäädä sohvalle, niin useimmat Timot kannattivat ajatusta. Tässä vaiheessa Sem Schubak yleisön joukosta esitti kysymyksen, mikä on olennaista johtajuudessa. Vastaus: esimerkki. Tämä kirvoitti useita puheenvuoroja, joissa puhuttiin joidenkin yritysjohtajien satumaisista palkoista. Ainakin Timo Jaatinen Metsäteollisuudesta puolusti järjestelmää sillä perusteella, että johtajien palkkojen on eri maissa oltava samalla tasolla ja toisaalta, jos palkan maksaa kansainvälinen yritys, siitä jää 50% veroina Suomeen. Voidaan kysyä, millä mittarilla Veikkauksen, Finnairin ja Alkon johtajat ovat miljoonansa ansainneet ja kumman tehtävä on Suomelle tärkeämpi - puolustusvoimien komentajan vai Alkon pääjohtajan?
Koko Timo-joukko kauhisteli Suomen iloista velkaantumista. Julkiselta sektorilta jäi käsittelemättä asia, joka on erittäin ajankohtainen. Kun tehdään kuntaliitoksia, kuntien työntekijöillä on 'viiden vuoden sääntö'.
Se on kansakunnalle hirttonaru.